Pijani vozač pokosio mladića i devojku


24. januar 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Smederevu, poginuli su sedamnaestogodišnja devojka i dvadesetogodišnji mladić, kada ih je, zbog neprilagođene brzine pokosio “golf 4”, koji je sa kolovoza prešao na trotoar, potvrdio je Tanjugu istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu Dragan Rogan.

On je rekao da su se pešaci kretali desnom stranom trotoara, od centra prema Železari, kada je vozač “golfa” smederevskih registarskih oznaka, krećući se u istom pravcu, zbog neprilagođene brzine i pod dejstvom alkohola, naleteo na njih.

Vozač Filić Milorad (27) imao je 1,89 promila alkohola u krvi i zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu, popeo se na trotoar i ”pokosio” pešake.

– Posle policijskog zadržavanja od 48 časova, uz krivičnu prijavu, biće predat istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu – rekao je Rogan.

Prethodno je Tanjugu u Odeljenju saobraćajne policije u Smederevu rečeno da su poginuli A. S. (17) i F. M.(20) u nesreći koja se dogodila sinoć oko 22 časa u Ulici Crvene armije.

U istoj ulici, pedesetak metara dalje od najnovijeg mesta udesa, pre oko mesec dana, zgažen je pešak.

Ulica Crvene armije je izuzetno frekventna saobraćajnica, koja povezuje centar grada sa Železarom i nastavlja prema Požarevcu i auto putu.