Petrović nepobediv


02. mart 2018. SPORT –  Novica Petrović i dalje je korak ispred svih. U trećem kolu desete Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom ponovo je bio najbolji. Za krug je nadmašio Borivoja Provčina, koji mu se približio sa odličnih 186 krugova. Treće mesto sa 181 krugom osvojio je Saša Ilić. Petrović i Ilić nastupaju za ekipu „Juteksa“, a Provčin za „Kore Mig“. U ovom kolu ekipno je pobedio „Juteks“ sa 540 krugova, „Kore Mig“ su bile druge sa 533 kruga, a treći, kao i u prethodna dva kola, Streljački klub „Aranđelovac“ sada sa 527 krugova. U trećem kolu takmičio se 27 pojedinaca i 7 ekipa.


Kod dama, prvo mesto osvojila je članica ekipe „New Press“,
Jelena Tasić sa 181 krugom, a drugo i treće mesto aranđelovčanke Mladena Ristić sa 176 krugova i Nevena Janković sa 170 krugova. Ekipno se, kao i kod muškaraca, na prvom mestu smenjuju dve ekipe, a ovoga puta pobeda je pripala „Aranđelovcu“ sa 507 krugova, „New Press“ je morao da se zadovolji drugim mestom sa skromnih 492 kruga. Kao i u prethodnim kolima, treće mesto je zauzela ženska ekipa SK „Heroj Srba“ sa 424 kruga. Nastupilo je 10 seniorki i 3 ekipe. 


Posle tri kola u generalnom plasmanu na vrhu tabele su: Novica Petrović, Borivoje Provčin i Aleksandar Matić iz SK „Aranđelovac“. Provčin za Petrovićem zaostaje 14 krugova. Ekipno: „Kore Mig“ imaju bod više od „Juteksa“, treći je „Aranđelovac“. Kod seniorki u vrhu tabele su: Nevena Janković i Milica Čorlija iz „Aranđelovca“, treća je Nevena Đorđević iz „Heroj Srbe“. Ekipno „Heroj Srba“ je treći, a „Aranđelovac“ ima bod više od „New Pressa“.
Do kraja lige ostala su još četiri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati po osam najboljih seniora i osam najboljih seniorki. 


Četvrto kolo lige održaće se u martu.