Petoro strelaca Smedereva na listi Streljačkog saveza Srbije


03. februar 2016. SPORT – Petoro strelaca Streljačke družine „Smederevo“ našlo se među prvih pet u svojim kategorijama na rang listi Streljačkog saveza Srbije. Prva kod pionirki je Natalija Tasić, Veljko Ilić je drugi u kategoriji kadeta puškom, Ana Todorović treća u kategorijama mlađih juniorki i juniorki pištoljem, Petar Adamović treći u kategoriji juniora pištoljem, kao i Jasmina Milovanović u kategoriji seniorki pištoljem. SD „Smederevo“ je rangirana kao dvanesta na listi u konkurenciji 30 klubova.

U tradicionalom izboru Streljačkog saveza Srbije, na prigodnoj svečanosti u restoranu „Petica“ na Adi Ciganliji, danas je Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije uručio priznanja za najbolje strelce, trenere i klubove u 2015. godini. Na visokim mestima rang liste Streljačkog saveza Srbije našlo se petoro strelaca Streljačke družine „Smederevo“.

Prvo mesto na rang listi pionirki Natalija Tasić je podelila sa Marijom Zavišić iz Kluba Streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda. Tasićeva je na Prvenstvu Srbije bila četvrta vazdušnom puškom, druga u trostavu i prva u disciplini 30 metaka ležeći malokalibarskom puškom.

Veljko Ilić je drugi u kategoriji kadeta standardnom vazdušnom puškom. Ilić je na Prvenstvu Srbije u B programu bio drugi, a treći u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije.

Bronzana sa Prvenstva Srbije u A programu Ana Todorović treća je na listi juniorki pištoljem. Na istom mestu je rangirana i u kategoriji mlađih juniorki, a prošlogodišnja je vicešampionka države.

U kategoriji juniora pištoljem Petar Adamović takođe, treće mesto podelio je sa Lazarom Pantelićem iz SD „Aleksa Dejović“ iz Užica. Adamović je u prošloj sezoni bio vicešampion države malokalibarskim pištoljem.

I Jasmina Milovanović je treća na listi seniorki pištoljem, što jedna pozicija više u odnosu na 2014. godinu. Milovanićeva je vicešampionka je države vazdušnim pištoljem, a treća u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim i sport pištoljem.

SD „Smederevo“ je rangirana kao dvanesta na listi u konkurenciji 30 klubova, baš kao i lane.

RANG LISTA KLUBOVA I STRELACA ZA 2015. GODINU

Strelci godine u izboru SS Srbije su Ivani Anđušić Maksimović (Streljački klub „Akademija Maksimović“ iz Beograda) i Damir Mikec (Klub streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda). Najuspešniji stručnjak je Goran Mikec, lični trener Damira Mikeca u „Policajcu“. Policajac je osvojio i titulu najboljeg kluba.

Najbolji strelci puškom u seniorskoj konkurenciji su Milutin Stefanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac) i Andrea Arsović (SK „Partizan“ Beograd), a pištoljem Damir Mikec (KSS „Policajac“ i Zorana Arunović (SK „Crvena zvezda“ Beograd).
Milica Babić iz SK „Palilula“ je puškom najbolja juniorka, najbolja mlađa juniorka i peta za seniorke. Stevan Jovanović iz kragujevačkog „Čika Mate“ je najuspešniji junior i mlađi junior. Najbolji kadet je Đorđe Savić iz SK „Oko sokolovo“ iz Kosjerića, a kadetkinja Ivana Marić iz „Novog Beograda Ušća“, koja je druga za mlađe juniorke.
Veljko Mihajlović iz SK „Mladost“ iz Inđije poneo je pionirsku titulu puškom. Natalija Tasić iz SD „Smederevo“ i Marija Zavišić iz „Policajca“ podelile su prvo mesto kod pionirki.

Užičanka Marija Šunjevarić je pištoljem najbolja juniorka i kadetkinja i ima drugo mesto za mlađe juniorke iza Maline Stanojković iz SK „Bor 030“. Ovim oružjem, juniorku titulu „broj 1“ poneo je Vitomir Tucović („Aleksa Dejović“, Užice), koji je i drugi za mlađe juniore. Najuspešniji mlađi junior je Lazar Pantelić iz „Alekse Dejovića“, a kadet Stefan Todorović iz SK „Kolubara“ iz Lazarevca.