Petar Adamović najbolji mlađi junior


26. januar 2018. SPORT – Petar Adamović, reprezentativac Srbije iz Smedereva i prošlu takmičarsku godinu, kao i lane, završio je prvim mestom na rang listi Streljačkog saveza Srbije, te je ponovo proglašen za najboljeg mlađeg juniora.

Adamović je u 2017. godini, u disciplini vazdušni pištolj, osvojio dvostruku titulu državnog prvaka i pobednika finala Kupa Streljačkog saveza Srbije. Učestvovao je na Prvenstvu Evrope u Mariboru i kvalifikacijama za Evropsku ligu mladih, koje su održane u Novom Sadu.

U prvih pet na ovogodišnjoj rang listi SSS našao se još i Veljko Ilić, kao drugoplasirani u kategoriji mlađih juniora i četvrti u juniorskoj kategoriji i disciplini vazdušna puška, kao i Jasmina Milovanović, drugoplasirana u kategoriji seniorki pištoljem. Streljačka družina „Smederevo“ se na rang listi najboljih klubova plasirala na jedanaesto mesto, u konkurenciji 31 kluba koji je ostvario bodove za plasman. Specijalnim plaketama nagrađeni su i pojedinci i organizacije koji su svojim radom doprineli funkcionisanju Streljačkog saveza Srbije i dobrim rezultatima, pa se tako među dobitnicima ove godine našao i smederevski Lux Naxi radio.

U poslednjih 10 godina, ovu laskavu titulu za najboljeg strelca, do sada je ponelo još samo troje smederevskih strelaca. Prošle godine Veljko Ilić je bio prvoplasirani na rang listi u dve kategorije: kadeta i mlađih juniora.

Natalija Tasić je prošle i pretprošle godine bila najbolja pionirka puškom, a prva kojoj je pripalo ovo priznanje, bila je Ana Alentijev, najbolja juniorka pištoljem u 2013. godine.