Pedofilima 18 i 14 godina zatvora


18. oktobar 2013. HRONIKA – Viši sud u Smederevu nepravosnažno je osudio Toplicu P. (59) na 18, a Darka M. (39) na 14 godina zatvora zbog obljube nad petoricom maloletnika, od kojih je jedan ometen u razvoju. Više javno tužilaštvo najavilo je podnošenje žalbe, jer smatra da su optuženi osuđeni na nedovoljno stroge kazne.

Prema navodima optužnice, oni su u kući Toplice P. obljubili četiri dečaka stara osam, devet i 11 godina i jednog maloletnika od 17 godina, ometenog u razvoju. Među četvoricom dečaka, dvojica su bili Topličini pastorci, čija je majka prisustvovala izvršenju krivičnog dela. Ona je osuđena na dve godine zatvora, zbog podvođenja i omogućavanja polnog odnosa.

Nakon hapšenja dvojice optuženih, u aprilu 2012. godine, saopšteno je da je Toplica P. poslednjih šest meseci, u više navrata, u svoju kuću dovodio maloletnika (17) ometenog u razvoju, i sa njim, uz pretnje, imao seksualne odnose. U pomoćnoj zgradi i u svojoj kući, u istom periodu, osumnjičeni je imao seksualne odnose i sa svoja dva maloletna pastorka, dok je svog desetogodišnjeg sina primoravao da prisustvuje seksualnom činu.

Za Darka M. saopšteno je da u poslednjih šest meseci, u svoju kuću dovodio istog maloletnika i sa njim imao seksualne odnose. On je u istoj kući u poslednja tri meseca imao odnose i sa dvojicom dečaka, dok je Topličin sin i tada primoravan da prisustvuje obljubi.

Izvor: telegraf.rs