PATOS otvorio sezonu premijerom predstave „Dobra devojčica“


20. oktobar 2015. KULTURA – U petak, 16.10, PATOS je otvorio novu pozorišnu sezonu premijerom predstave „Dobra devojčica“. Predstava je nastala kao proizvod rada mladih članova PATOS-a, uzrasta 13-19 godina, koji su u potpunosti realizovali celokupnu produkciju ove predstave, uz mentorstvo reditelja PATOS-a. Komad je baziran na tekstu Toma Stoparda „Every good boy deserves favour“, a potpisuju je: Teodora Matović, Milana Matejić, Katarina Živković, Dunja Petković, Nina Krčum, Irena Marjanović, Saša Stojanović, Aleksandra Torlaković i Pavle Šakić. Takođe, u predstavi učestvuje i kvartet učenika muzičke škole „Kosta Manojlović“, a to su Nastasija Radovanović, Danica Vasiljević, Anđela Andreski i Ivan Đurić. „Dobra devojčica“ je potreba ovih mladih ljudi da skrenu pažnju na nasilje u porodici, ali i da pokrenu svojim umetničkim stavom javnu debatu o toj temi.

Premijera je bila rasprodata, a pred gledaocima, koji dele scenu sa glumcima, „Dobra devojčica“ je govorila o važnoj temi koja je deo naše svakodnevnice, nasilju u porodici. Nakon predstave glumci PATOS-a su imali otvoreni razgovor sa publikom.

Predstava je realizovana kroz program „Mladi su zakon 2015“ i podršku od strane Ministarstva omladine i sport Republike Srbije. Prva repriza „Dobre devojčice“ je zakazana već za petak 23. oktobra, u 20 časova u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo. Predstava je otvorila sezonu 2015/16, u kojoj PATOS obeležava 30 godina postojanja. Krilatica ove sezone je „Zauvek mladi“.