Patos otvara sezonu premijerom predstave „Dobra devojčica“


12. oktobar 2015. KULTURA – Pozorište PATOS otvara sezonu 2015/16. premijerom predstave „Dobra devojčica“, koja je zakazana za petak, 16.10.2015. u 20.00 časova. Predstava će se odigrati na Velikoj sceni Centra za kulturu Smederevo. „Dobra devojčica“ se realizuje kao omladinski projekat u sklopu programa „Mladi su zakon 2015“ za Podunavski okrug, finansiran od strane Ministrstva omladine i sporta Republike Srbije. Predstava je nastala kao proizvod rada mladih članova PATOS-a, uzrasta 13-19 godina, koji su u potpunosti realizovali celokupnu produkciju ove predstave, uz mentorstvo reditelja PATOS-a. Komad je baziran na tekstu Toma Stoparda „Every good boy deserves favour“, a potpisuju je: Teodora Matović, Milana Matejić, Katarina Živković, Dunja Petković, Nina Krčum, Irena Marjanović, Saša Stojanović, Aleksandra Torlaković i Pavle Šakić.

Takođe, u predstavi učestvuje i kvartet učenika muzičke škole „Kosta Manojlović“, a to su Nastasija Radovanović, Danica Vasiljević, Anđela Andreski i Ivan Đurić. „Dobra devojčica“ je potreba ovih mladih ljudi da skrenu pažnju na nasilje u porodici, ali i da pokrenu svojim umetničkim stavom javnu debatu o toj temi. Nakon premijere „Dobra devojčica“ će imati u prvoj polovini sezone još 4 igranja, tako da će smederevska publika imati prilike da ove reprize pogleda na Velikoj sceni CzKS-a.

Kada govorimo o novoj sezoni, publiku može da očekuje da na sceni pogleda i predstave PATOS-a iz bogatog dečijeg pozorišnog programa, ali i adolescentskog i eksperimentalnog. Do kraja godine PATOS će igrati „Kapetana Džona Piplfoksa“ i „Plastične bašte“ za najmlađu publiku, dok „Unutrašnja svetla“ su upućena svima koji žele da dožive jedan nesvakidašnji pozorišni eksperiment. Tradicionalno, PATOS četvrtu godinu zaredom u decembru izlazi sa novom predstavom za decu, a ove godine PATOS će postaviti „Alisu u zemlji čuda“ po knjizi Luisa Kerola. Ova knjiga inače ove godine obeležava 150 godina, tako da se i PATOS priključuje ovoj proslavi, adaptacijom koja će svakako biti nesvakidašnja. Režiju predstave potpisuju Anđelka Vulić i Nikola Jovanović. U drugoj polovini sezone, na scenu se vraćaju i „Lepotica i Zver“, „Čarobnjak iz Oza“, kao i komedija „Seks, laži i divlje guske“. Nove produkcije nas očekuju i u drugoj polovini sezone.

Sezona 2015/16. obeležiće u celosti 30 godina našeg pozorišta, koje je počelo da živi na smederevskoj sceni još od 1986. godine. Iz tog razloga krilatica ove sezone je „Zauvek mladi“.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest