Padobranac koji je pretio Vučiću upućen na psihijatrijsko posmatranje


28. decembar 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Padobranac iz Smedereva Aleksandar Cvetković (31) koji je od polovine decembra u pritvoru zbog pretnji Aleksandru Vučiću da će ga “dići u vazduh” sa 14 kilograma eksploziva, biće upućen na psihijatrijsko posmatranje, rečeno je juče u Osnovnom tužilaštvu.

Posle psihijatrijskog posmatranja biće odlučeno da li će Cvetkoviću biti određena obavezna mera bezbednosti, ili će, ako se pokaže da je uračunljiv, protiv njega biti pokrenut redovni krivični postupak, rečeno je za agenciju Beta u smederevskom Osnovnom tužilaštvu.

Cvetković je kod istražnog sudije Osnovnog suda u Smederevu izjavio da je Isus Hrist, da je uz njega 100.000 Zvezdinih navijača, 10.000 bajkera i 16.000 traktorista.

Navijači Crvene zvezde ogradili su se od Cvetkovićevih izjava. Policija je prilikom pretresa Cvetkovićeve porodične kuće našla i oduzela više telefona i kompjutera u kojima su nadjene preteće poruke.

Početkom 2013. u Dubaiju, najvećoj svetskoj smotri padobranaca, medju 1.440 skakača Cvetković je bio peti.

Tokom Evropskog prvenstva u Rusiji krajem avgusta, Cvetković je medijima počeo da šalje poruke da se Vazduhoplovni savez Srbije “obrukao i ponizio sportiste” jer je reprezentaciju poslao na takmičenje, a da nije uplatio kotizaciju i smeštaj i da, zbog toga, reprezentativci nisu imali dovoljan broj probnih skokova.

Ujedno je optuživao rukovodstvo VS S da novac za takmičenja preusmerava za druge namene. Cvetković se žalio i da mu Vazduhoplovni savez Srbije nije dao stipendiju “na koju ima pravo”.

Cvetković je delimično bojkotovao Evropsko prvenstvo u Rusiji i optuživao Savez za loše rezultate na takmičenju, a kasnije i za nelegalne novčane tokove.

Po povratku u Srbiju Vazduhoplovni savez je saslušao ostale članove reprezentacije koji su izjavili da je sve bilo regularno na takmičenju u Rusiji i isključio Cvetkovića iz reprezentacije.Cvetković je 12 godina bio reprezentativac Srbije, ima više od 2.400 skokova, prvak je Balkana i Srbije, osvajač 30 medalja i 170 pehara.