Otvaranje izložbe grafika


10. novem,bar 2017. KULTURA – U subotu, 11. novembra, u Galeriji Centra za kulturu u 12 časova biće otvorena izložba radova nastalih na Međunarodnoj likovnoj koloniji Grafika 2017. Ove godine izuzetno bogatom fondu grafika doprinosi osam učesnika i tri gosta izlagača. Sličnosti koje se uočavaju na delima ukazuju na aktuelne tendencije kod umetnika. Čvrsta forma, organska i neorganska, sklonost ka predstavljanju predmetnog sveta, bilo da je u pitanju reprodukovan „pogled kroz objektiv“ ili ne, repeticija i majstorstvo u tehnici izrade.

Umetnici su realizovali svoja dela kroz različite grafičarske tehnike tokom sedam dana koje su proveli u Ateljeu Centra za kulturu Smederevo, početkom septembra. Publika će imati priliku da pogleda radove umetnika do kraja novembra.

Ove godine u koloniji su učestvovali Marija Sibinović, Jana Danilović, Jelena Damnjanović, Marijana Janković, Dajana Jekić, Bojana Mihajlovic, Rumen Rajkov, kao i Georgi Kanarov. Pored navedenih umetnika na izložbi učestvuju i tri gosta iz Beograda- Mika Lovre, Bojan Bikić i David Vartabedijan.

Tradicionalno, na otvaranju, publika će imati priliku da učestvuje u nagradnoj igri, u okviru koje se za tri dobitnika namenjuje po jedna grafika.