Osuđeni pretili sudiji zbog kazne zatvorom


24. decembar 2011. HRONIKA – Suprug i sin Gorice Petković, prvooptužene na suđenju za nelegalno stečene penzije, juče su posle izricanja presude kojom je ona pred Višim sudom u Smederevu osuđena na osam godina zatvora verbalno pretili sudiji Dragoslavu Milanoviću i članovima sudskog veća.

Drama u sudnici u kojoj je juče završeno maratonsko šestogodišnje suđenje, počela je posle izricanja presude optuženima kojih je u ovom postupku bilo 32.

Gorica Petković, koja je bila saradnica za poslove veštačenja u smederevskom Fondu PIO, osuđena je za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje isprava i primanje mita, a naloženo joj je i da vrati 10.050 evra, novac za koji je utvrđeno da je protivpravno stekla.

Nakon što je sudija pročitao kazne i odluku da Gorica Petković ostane u pritvoru, reagovao je njen sin Strahinja. On je besan počeo da udara šakom u vrata.

– Psovali su, vikali pobićemo vas. Sin je vikao na sudiju i rekao mu “mogao si da je osudiš na sto godina”. Čak su vikali i na jednog advokata da im je navodno obećao da će Goricu osloboditi, a da ništa od toga nije ispunio – kaže svedok dešavanja u sudu.

Izvor: Blic