Osmoro smederevskih strelaca na regionalnom prvenstvu


24. jun 2015. SPORT – U Kragujevcu, u zatvorenom malokalibarskom strelištu Streljačkog kluba „Čika Mata“, u subotu 27. juna, održaće se Prvenstvo Centralne Srbije, A program, na kome će učestvovati četvoro strelaca Streljačke družine „Smederevo“. Natalija Tasić, Danica Denić i Veljko Ilić, nastupiće u disciplinama puškom 60 metaka ležeći i trostav 3 puta 20 metaka za juniorke i 3 puta 40 metaka za juniore, a Nikola Simić, samo u disciplini 60 metaka ležeći za seniore. Denićeva je prošlogodišnja prvakinja Centralne Srbije u trostavu, a u ležećem je osvojila bronzu. Simić je takođe, bio bronzani. Prošle godine „Smederevo“ je imalo i ekipu seniora za ovo takmičenje koja je bila treća u disciplini 60 metaka ležeći.

Pištoljaši, Ana Todorović, Ana Alentijev, Jasmina Grgić i Petar Adamović, svoja kvalifikaciona takmičenja za državno prvenstvo odradiće u Beogradu, gde će nastupiti kao gosti, odnosno van konkurencije. Todorovićeva, Alentijeva i Grgićeva, nastupaju u petak 26. juna na Strelištu „Careva ćuprija“ u disciplini sport pištolj, 25 plus 25 metaka, a dan kasnije Adamović u disciplini pištolj slobodnog izbora, u konkurenciji juniora. Todorovićeva i Alentijeva nastupiće u obe kataegorije, juniorskoj i seniorskoj.

Prvenstvo Centralne Srbije, kao i Prvenstvo Beograda, su kvalifikaciona takmičenja za Prvenstvo Srbije, koje će se održati u julu i avgustu u Novom Sadu.