Oprez zbog ledenica


13. decembar 2012. DRUŠTVO – Ulice u Smederevu su prohodne, kao i lokalni putevi prvog i drugog prioriteta. Većina seoskih puteva je prohodna, a mehanizacija i ljudstvo javnih komunalnih preduzeća nastavili su sa čišćenjem snega i tokom noći.

Autobuski prevoz odvijao se tokom jučerašnjeg dana po utvrđenom redu vožnje, a tokom dana nije bilo težih povreda izazvanih padovima.

Zbog najavljenih izuzetno niskih temperatura, tokom noći i jutra, ekipe JKP “Parking servis” i Preduzeća za puteve “Požarevac” posipale su mešavinu rizle i soli na svim prilaznim putevima Smederevu, kao i na glavnim gradskim saobraćajnicama.

Zbog kvara na 10-kilovoltnom kablu, bez struje je ostao deo naselja Kovačićevo. Prema informacijama Elektromorave Smederevo kvar će biti otklonjen do podneva.

Mole se građani da u slučaju pojave ledenica na objektima iste uklone, a ukoliko to nije moguće, obaveste dežurne komunalne službe na telefon 231-115, kako bi potencijalno rizična mesta bila obezbeđena. Štab za vanredne situacije apeluje na građane da poštuju upozorenja kako bi se izbegle povrede.

Takođe, Štab apeluje na starije sugrađane da ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe, kao i na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i prilagode vožnju uslovima na putu.

Izvor:smederevo.org.rs