Održan Okrugli sto na temu bezbednosti i zaštite zdravlja na radu


07. septembar 2012. DRUŠTVO – U prostorijama Gradske uprave Smederevo jučeje održan Okrugli sto na temu bezbednosti i zaštite zdravlja na radu.

Tribinu je otvorila i pozdravila goste dr Vesna Dragojević Jeremić, pomoćnik gradonačelnika za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Predavanje je otvorila Milica Mitković, predsednik Regionalne privredne komore Požarevac.

Predavač Vera Božić Trefalt, direktor Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, govorila je na temu “Međunarodne pravne regulative u oblasti bezbednsti i zaštiti zdravlja na radu; institucije i međunarodna iskustva u rešavanju bezbednosti i zaštiti zdravlja na radu”.

Učesnicima Okruglog stola o Usklađenosti naše pravne regulative sa međunarodnim konvencijama; institucijama i iskustvima u sprovođenju bezbednosti i zaštiti zdravlja na radu govorila je Slobodanka Koldžić, rukovodilac Centra za zaštitu u mašinstvu i zaštitu od električne energije u a.d. Zaštita na radu i zaštita životne sredine Beograd.

O iskustvima inspekcije rada u praćenju organizovanja sistema bezbednosti i zaštiti zdravlja na radu u smederevskoj privredi govorio je Obrad Đorđević, inspektor rada u Podunavskom upravnom okrugu.

“Odgovorno ponašanje u uspostavljanju sistema, bezbednosti i zdravlja na radu u JKP “Vodovod” Smederevo, tema je koju je obradio Radenko Mićović, inženjer zaštite na radu .

Izvor: smederevo.org.rs