Održana redovna skupština Streljačke družine „Smederevo“


27. april 2018. SPORT – Redovna skupština Streljačke družine „Smederevo“, koja je održana prošle nedelje u prostorijama kluba u Sportskoj hali Smederevo, bila je odlična prilika da se članovi kluba ali i javnost podsete najvažnijih rezultata koji su ostvareni u prethodnoj godini. A 2017. biće ubeležena zlatnim slovima u klupskoj istoriji kao godina kada je naš strelac Jasmina Milovanović donela prvu evropsku medalju u streljaštvu u grad. U timu sa Zoranom Arunović i Bobanom Veličković, titulu evropskih prvakinja vazdušnim pištoljem osvojile su u Mariboru.
U izuzetno složenoj finansijskoj situaciji klub je uspeo da održi kontinuitet nastupa na svim takmičenjima iz kalendara Streljačkog saveza Srbije i osvoji ukupno 11 odličja.

Četiri puta su strelci „Smedereva“ na državnim šampionatima izlazili na najviši stepenik pobedničkog postolja. Tri puta u međunarodnom A i razvojnom B programu, u disciplini vazdušni pištolj, i jednom u nacionalnom C programu serijskom vazdušnom puškom. Ekipa seniorki, koju predvodi Jasmina Milovanović, sa Anom Alentijev i Anom Torović, osvojila je Kup Streljačkog saveza Srbije pištoljem. U pojedinačnom nadmetanju, u istoj disciplini, Petar Adamović je osvojio duplu krunu. U kategoriji mlađih juniora titulu državnog prvaka i onu namenjenu pobedniku finala Kupa Srbije. Još jednu titulu državnih prvaka, ekipno, u nacionalnom programu, osvojila je ženska seniorska ekipa serijskom puškom, a za nju su se izborile Jelena Jakovljević, Jelena Tasić i Marija Aničić.

Tri titule vicešampiona osvojene su u disciplinama međunarodnog A i B programa, vazdušnim oružjem. Jasmina Milovanović je osvojila srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije u disciplini sport pištolj. Dušan Bojić je osvojio srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije u kategoriji kadeta vazdušnim pištoljem, a Veljko Ilić u kategoriji mlađih juniora vazdušnom puškom.

Ekipno treće mesto zauzele su seniorke „Smedereva“ na Prvenstvu Srbije vazdušnim pištoljem, a pojedinačne bronzane medalje osvojili su Ana Todorović vazdušnim pištoljem u kategoriji mlađih juniorki, Veljko Ilić na Prvenstvu Srbije vazdušnom puškom u kategoriji ml. juniora i Jelena Jakovljević na Prvenstvu Srbije serijskom puškom.

Status reprezentativaca u 2017. godini imali su Jasmina Milovanović, Veljko Ilić i Petar Adamović. Milovanovićeva je, osim u Mariboru, bila još i u nacionalnom timu malokalibarskim pištoljem na Evropskom prvenstvu u Bakuu, na kome su srpske strelkinje zauzele šesto mesto, a pojedinačno se takmičila još i na međunarodnom turniru (vazdušni pištolj) i Svetskom kupu (vazdušni i MK pištolj) u Minhenu. Veljko Ilić je učestvovao na Svetskom prvenstvu za juniore u Sulu, na Prvenstvu Evrope u Azerbejdžanu i finalu Evropske lige mladih u Osijeku. Petar Adamović je takođe, učestvovao na Prvenstvu Evrope u Mariboru, a bio je član reprezentacije i u kvalifikacijama za Evropsku ligu mladih, koje su održane u Novom Sadu.

Pored brojnih domaćih takmičenja iz kalendara SSS koja su uspešno realizovana u prošloj godini i tradicionalne Smederevske lige u sreljaštvu, družina je organizovala i treći međunarodni turnir vazdušnim oružjem – Valter kup, za strelce do 20 godina, koji je od prošle godine uvršten i u kalendar Evropske streljačke konfederacije.

Krajem prošle godine SD „Smederevo“ je dobila i novog predsednika. Tu funkciju sada obavlja Željko Marić, nekadašnji uspešan strelac „Smedereva“, a danas uspešan smederevski privrednik. Klub ponovo ima i sportskog diretora, a to je Boban Marinković, koji je do sada, pored trenerskog posla, obavljao i funkciju sekretara. Tehnički sekretar družine je Milica Luković.

Družina je najveći akcenat u tekućoj godini u svom planu rada stavila na takmičarske selekcije mlađih kategorija, omasovljenje škole streljaštva i povećanje trenerskog kadra. Nabavka novog oružja, municije i opreme i stvaranje uslova za kupovinu putničkog kombi vozila za potrebe družine su zadaci na kojima se takođe, aktivno radi. Predstoji i rekonstrukcija dela vazdušne pucaone, kako bi na strelištu u Smederevu mogla da se organizuju i takmičenja u novoj disciplini trostav vazdušna puška. Nimalo nevažna je i saradnja sa Streljačkim savezom Smedereva, između ostalog i na zameni postojeće rasvete na strelištu sa led osvetljenjem, što će dovesti do značajnih ušteda. Oba otvorena strelišta u Smederevu, na Majdanu i Staro strelište, mogu se samo održavati u smislu stvaranja minumuma uslova za treninge malokalibarskim oružjem i ništa više.

Novo, podmlađeno rukovodstvo kluba, pružiće maksimum svojih mogućnosti kako bi se Smederevo što bolje pozicioniralo na mapi sportskog streljaštva, koje je naš najtrofejniji olimpijski sport.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest