Održana javna rasprava o uvođenju lokalnih komunalnih taksi


15. decembar 2012. DRUŠTVO – Juče je održana Javna rasprava o nacrtu Odluke o lokalnim komunalnim taksama grada Smedereva.

Gradska uprava organizovala je raspravu kako bi predstavnici lokalne samouprave u saradnji sa zainteresovanim građanima i pravnim licima sačinili kvalitetniji predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama, o kojem će se raspravljati na narednoj sednici Skupštine grada Smedereva, zakazanoj za ponedeljak 17. decembar 2012. godine.

Javnoj raspravi prisustvovali su gradonačelnica dr Jasna Avramović, predsednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović, načelnik Odeljenja za urbanizam Dragan Krstić, načelnik Odeljenja za lokalnu poresku administraciju Zoran Ranđelović, član Gradskog veća Slaviša Stošić, direktori javnih preduzeća, predstavnici Opšteg udruženja preduzetnika Smederevo, kao i predstavnici malih i srednjih preduzeća.

„Situacija u budžetu je jako teška, ali smo do sada uspešno prevazilazili sve finansijske probleme. Budžet se mora puniti i prazniti, a ja sam za to da svi zajedno dođemo do zajedničkih stavova i na taj način odlučimo šta je u najboljem interesu grada“, rekla je gradonačelnica dr Jasna Avramović.

Prema rečima načelnika Odeljenja za urbanizam Dragan Krstića, debata je bila konstruktivna i sve predloge i sugestije koje su predstavnici privrednih činilaca u gradu dali, relevantne službe će razmotriti i ako su kvalitetne uvažiti.

Izvor: smederevo.org.rs