Održana 3. sednica Skupštine grada Smedereva


26. septembar 2012. DRUŠTVO – Na sednici Skupštine Grada Smedereva, održanoj u utorak, razmatrani su načini i kriterijumi za ostvarivanje finansijske pomoći penzionerima i pitanja iz oblasti poljoprivrede.

Odbornici su imenovali direktora Fonda za razvoj poljoprivrede Grada Smedereva. Za novog direktora imenovan je Jovica Vujović, koji je i u prethodnom periodu obavljao ovu dužnost.

Iz oblasti poljoprivrede, danas je prihvaćen predlog rešenja o obrazovanju Stručne komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Smedereva i sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u gradu Smederevu.

Skupština Grada Smedereva je usvojila i Odluku o načinima i kriterijumima za ostvarivanje finansijske pomoći penzionerima grada Smedereva.

Finansijsku pomoć moći će da ostvaruju kategorije penzionera koji imaju prebivalište na teritoriji grada Smedereva i ostvaruju pravo do minimalne i minimalnu penziju na osnovu raspoloživih i dostavljenih podataka koje Odeljenju za javne službe GU dostavlja Republički fond za PIO – Filijala Smederevo.

Visina davanja finansijske pomoći penzionerima grada Smedereva utvrđuje se u visini od 20 odsto od minimalne penzije i isplaćuje se jednokratno, najkasnije do 1. decembra.

Izvor: smederevo.org.rs