Održana 25. sednica Gradskog veća


09. novembar 2012. DRUŠTVO – Na sednici Gradskog veća u četvrtak prihvaćen je Zaključak da Direkcija za urbanizam i nadležno odeljenje u Gradskoj upravi razmotre planska akta u vezi sa pismom o namerama koje je podneo potencijalni investitor za reciklažu elektronskog, električnog i gumenog otpada.

Konzorcijum romskih firmi „Roma Investment Group“ u čijem sastavu se nalazi firma „Mitrović i dr. Promet“ iz Osipaonice, u saradnji sa grupom firmi iz Nemačke, započela je projekat izgradnje pogona za reciklažu električnog, elektronskog i gumenog otpada.

„Roma Investment Group“ i poslovni partneri iz Nemačke planiraju da zaposle 100 pripadnika romske nacionalne zajednice u periodu od godinu dana od početka rada pogona. Prethodno bi bila organizovana obuka za buduće zaposlene na kojoj bi stekli kvalifikaciju za rad u ovom savremenom pogonu.

Vrednost investicije je 7.000.000 evra, a po obavljanju svih administrativnih poslova i dobijanja sredstava početak izgradnje pogona mogao bi da bude realizovan do avgusta 2013.godine.

Gradsko veće je na sednici u četvrtak usvojilo i predloge za davanje saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja za 2012.godinu javnih preduzeća čiji je osnivač grad Smederevo i predložiće ih Skupštini grada na usvajanje.

Skupštini grada Smedereva biće predložena na usvajanje i rešenja o postavljenju gradskog javnog pravobranioca i zamenika gradskog javnog pravobranioca, kojima ističe mandatni period u ovom mesecu.

Članovi Veća prihvatili su Predlog za davanje saglasnosti na Statut Doma zdravlja Smederevo, kao i Informaciju o zemljištu čiji je korisnik Privredno društvo za proizvodnju i preradu čelika Železara Smederevo d.o.o. koje je od značaja za grad Smederevo.

Veće je pozitivno ocenilo i informacije o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Smedereva i o neophodnosti usvajanja izmena i dopuna planova i programa direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava i javnih preduzeća za 2012. godinu.

Izvor: smederevo.org.rs