Održana 14. Sednica Skupštine grada


03. septembar 2013. DRUŠTVO – U utorak je održana 14. sednica Skupštine grada Smedereva.

Na početku 14. sednice Skupštine grada Smedereva razmatrani su predlozi akata iz oblasti finansija.

Odbornici su usvojili, u okviru prve tačke dnevnog reda, Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Smedereva za 2013. godinu, sa konstatacijama datim u materijalu, zatim Informaciju o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima budžeta grada Smedereva za period I-VI 2013. godine i Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i poslovnih knjiga grada Smedereva, sa stanjem na dan 31. decembra 2012. godine.

Centralna tačka dnevnog reda bila je Odluka o izmenama i dopunama budžeta grada Smedereva za 2013. godinu, za koju je glasalo 47 odbornika, bez glasova protiv i uzdržanih. Ukupni prihodi i primanja i ukupni rashodi i izdaci budžeta grada Smedereva za 2013. godinu, utvrđeni su u iznosu od 2.956.000.000,00 dinara.

Odbornici su se saglasili sa Izmenama i dopunama Programa poslovanja za 2013. godinu Javnog preduzeća za stambene usluge i toplifikaciju, kao i JKP Parking servis, JKP Čistoća, JKP Zelenilo i groblja, JP Gradska stambena agencija i JKP Vodovod Smederevo.

Potom su prihvaćeni predlozi akata u vezi sa Javnim preduzećem Gradska stambena agencija – Odluka o izmeni Odluke o osnivanju JP Gradska stambena agencija i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni i dopuni Statuta JP Gradska stambena agencija Smederevo.

Usvojen je Plan detaljne regulacije za katastarsku parcelu broj 696/1 K.O. Smederevo – kompleks Stare železare – prva faza – (celina 3).

Prihvaćena su i predložena rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova školskih odbora: Muzičke škole „Kosta Manojlović” u Smederevu, Osnovne škole „Vožd Karađorđe” u Vodnju, Gimnazije i Tehničke škole u Smederevu.

Odbornici su prihvatili i Izveštaj o radu i Izveštaj o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima Fonda za mlade talente za 2012. godinu.

Predsednik Skupštine je na kraju sednice pozvao odbornike da daju svoj doprinos u organizaciji Smederevske jeseni i budu dobri i dostojni domaćini manifestacije, koja se održava po 126. put.

Izvor: smederevo.org.rs