Održana 107. sednica Gradskog veća


18. decembar 2013. DRUŠTVO – U ponedeljak je održana 107. sednica Gradskog veća grada Smedereva, na čijem dnevnom redu su se našli nacrti odluka i rešenja, predlozi za davanje saglasnosti iz nadležnosti Skupštine grada Smedereva, kao i tri tačke iz nadležnosti Gradskog veća.

Usvojen je Nacrt, utvrđen Predlog odluke o budžetu grada Smedereva za 2014. godinu i biće predložen odbornicima na usvajanje, na sednici u utorak, 24. decembra 2013. godine.

Odbornicima su predložene i odluke o uvođenju samodoprinosa za područje Mesne zajednice Dobri Do i o osnivanju Lokalnog saveta za socijalna pitanja.

Skupštini grada Smedereva predloženo je i Rešenje o davanju saglasnosti na odluke o usvajanju Nacrta ugovora o statusnoj promeni izdvajanja uz pripajanje Javnog preduzeća Gradska stambena agencija i Javnog preduzeća za stambene usluge i toplifikaciju Smederevo.

Gradsko veće je predložilo odbornicima za davanje saglasnosti izmene i dopune programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad Smederevo – Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište Smederevo, Javnog komunalnog preduzeća Parking servis Smederevo, Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo i groblja Smederevo, Javnog preduzeća za stambene usluge i toplifikaciju Smederevo i Javnog preduzeća Gradska stambena agencija Smederevo.

Zahtev Kuglaškog kluba Smederevo 1959 za korišćenje naziva grada Smedereva u nazivu ovog kluba prosleđen je Skupštini grada na usvajanje.

Iz nadležnosti Gradskog veća, odlučivalo se o davanju saglasnosti na Cenovnik obaveznih troškova sahranjivanja Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo i groblja Smederevo, koji će se primenjivati od 1. januara 2014. Godine.

Usvojena je i Informacija o mogućnostima otuđenja, odnosno pribavljanja 1/2 dela kat. parcele broj 1264 u K.O. Smederevo i 1/2 dela objekta na njoj, u Ulici Slobode broj 11 u Smederevu.

Gradsko veće se takođe saglasilo da direktor Javnog preduzeća za stambene usluge i toplifikaciju Smederevo potpiše Ugovor sa Republičkom direkcijom za robne rezerve, kako bi se na vreme obezbedile neophodne količine mazuta za nastavak grejne sezone.

Izvor: smederevo.org.rs