Održan Sajam zapošljavanja


25. jun 2013. PRIVREDA – U smederevskom Centru za kulturu u petak je održan prvi ovogodišnji Sajam zapošljavanja.

Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je u petak prvi Sajam zapošljavanja u 2013.godini u Smederevu. Prethodno je organizovan u Velikoj Plani.

Pomoćnik gradonačelnika za privredu, investicije i razvoj, Prvoslav Nedeljković, izrazio je zadovoljstvo dobrom organizacijom ovog skupa poslodavaca i nezaposlenih.

„Mislim da ovakve manifestacije doprinose kvalitetnijem zapošljavanju ljudi, uz svu zahvalnost poslodavcima koji u teškim vremenima opstaju i posebno poštovanje prema onimakoji zapošljavaju nove radnike. Nadam se da će sličnih manifestacija biti više, a Grad Smederevo pokušava da pomogne postojećim poslodavcima, ali i da privuče nove investitore kako bi broj nezaposlenih smanjili na razumnu meru”, naglasio je Nedeljković otvarajući Sajam zapošljavanja.

U smederevskom centru za kulturu u petak je potrebu za novih 140 radnika iskazao 21 poslodavac, rekla je direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje u Smederevu, Dragana Dobrić.

„Ukoliko u narednih šest meseci bude uposleno 20 odsto danas pozvanih, Sajam će biti uspešan. Prošle godine je na ovakav način u Smederevu, Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci, uposleno oko 300 osoba sa evidencije nezaposlenih i to je jedan od načina u borbi protiv nezaposlenosti”, poručila je Dobrić.

Prema aktuelnim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Smederevo, u Podunavskom okrugu je više od 17.500 nezaposlenih, a samo u Smederevu je 9.200 osoba bez posla.

Sajam zapošljavanja u Smederevu posetilo je više od 600 osoba sa evidencije nezaposlenih lica.

Izvor: smederevo.org.rs