Održan promotivni turnir u streljaštvu


10. oktobar 2015. SPORT – Zvaničan početak nove vazdušne sezone 2015/2016. godine na strelištu u Sportskoj hali u Smederevu, odigrao se prošlog petka, kada je održan drugi ovogodišnji promotivni turnir u streljaštvu „Strelaca i ne strelaca“, u organizaciji Streljačke družine „Smederevo“. Učestvovalo je ukupno 35 ekipa. Prihod od kotizacije iznosio je skromnih, ali za klub vrednih 15.100,00 dinara. Tim novcem finansiraće se nabavka dijabola i meta za polaznike Škole streljaštva, s obzirom da su treninzi za početnike besplatni.

Strelci, članovi družine nastupali su ekipno sa osobama koje se nikada ranije nisu bavile streljaštvom. Prvo mesto osvojila je ekipa „Time Out“ sa ukupno 152 kruga: senior „Smedereva“ Goran Nikolčević (88) i njegov drug Tomislav Stanković (64). Nikolčević je ujedno i najbolji strelac turnira. Drugo mesto pripalo je ekipi „Duki i Veki“ u kojoj su gađali sin i otac: kadet “Smedereva” Dušan i njegov Velimir Bojić, sa ukupno 146 krugova. Interesantno da je otac, koji nije strelac, imao bolji rezultat od sina strelca, 72 Dušan – 74 Velimir i najbolji je „ne strelac“.

Treće mesto pripalo je „Tasićima seniorima“ sa ukupnim rezultatom od 142 kruga. Seniorka “Smedereva” Jelena Tasić je imala 82 kruga, a njen suprug Dragan 60 krugova. Reč je o roditeljima najuspešnije kadetkinje „Smedereva“ puškom Natalije Tasić, koja je pucala u ekipi „Tasići juniori“ sa svojim sedmogodišnjim bratom Nikolom.

Medalje i pehare pobednicima je uručila Marija Aničić, portparol družine. Turnir će postati tradicionalan, a sledeći biće verovatno veliki novogodišnji.

Foto: Igor Cvetković