Održan dvodnevni turnir u uličnom fudbalu


03. septembar 2013. DRUŠTVO – Na Gradskom trgu u Smederevu, tokom vikenda, održan je dvodnevni turnir u uličnom fudbalu, koji je u okviru Smederevske jeseni organizovala Policijska uprava u Smederevu, u saradnji sa organizatorima ovog takmičenja u malom fudbalu „Street Football Serbia”.

Projekat pod nazivom “Ja volim život, a ti?” okupio je 16 ekipa sa idejom promovisanja zdravog života, etike, fer pleja, suzbijanja rasizma, verske i nacionalne netrpeljivosti, borbi protiv svih oblika nasilja na sportskim priredbama, kao i huliganizma i nasilja uopšte, kao društveno neprihvatljivog ponašanja.

Ciljna grupa projekta su deca i mladi uzrasta od 8 do 16 godina, kao i njihovi roditelji, kojima su policijski službenici, kroz razgovor, ukazali na razne oblike maloletničke delinkvencije i značaj njenog suzbijanja.

Učesnike dvodnevnog turnira pozdravili su pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, Saša Momić i nekadašnji igrač FK Smederevo, Aleksandar Pantić.

„U ime Grada i u svoje ime vas pozdravljam, posebno takmičare, njihove roditelje i drugare koji su došli da ih bodre. Takođe, pozdravljam i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su nam se pridružili u promociji zdravog života, protiv droge, alkohola i nasilja na sportskim terenima”, rekao je Momić.

On je poručio da pobeda nije najvažnija, već lepo druženje i uživanje u fudbalu i da se, igrajući fudbal i baveći se sportom, raduju životu.

U okviru ovog projekta, koji je podržala i misija OEBS u Srbiji, pripadnici Policijske uprave postavili su štand na gradskom trgu, neposredno pored terena za ulični fudbal, gde su delile majice, letke, hemijske olovke, rasporede časova i drugi promotivni materijal, koji nose poruke o štetnosti narkomanije, alkohola, maloletničke delinkvencije i huliganizma.

Organizovana je i kreativna radionica u kojoj su deca crtala na temu „Uzroci nasilja na sportskim priredbama”, a nagrada za najbolji crtež je fudbalska lopta, poklon kompanije “NIKE”, sponzora projekta „Street football Srbija”.

Izvor: smederevo.org.rs