Održan 10. Muzički festival “Cvrčak”


20. mart 2013. KULTURA – Predškolska ustanova „Naša radost“ danas je po deseti, jubilarni put bila domaćin Festivala muzičkog stvaralaštva dece i vaspitača “CVRČAK”.

Ovu manifestaciju smederevska Predškolska ustanova organizuje u saradnji sa Udruženjem vaspitača.

U Velikoj dvorani Centra za kulturu, nakon nastupa članica Pevačkog odseka Muzičke škole „Kosta Manojlović“, festival je otvorila Mirjana Ćosić, direktorka PU «Naša radost»: «Radujem se što punih deset godina radimo, kreiramo i stvaramo sa decom, vaspitačima i roditeljima. Na ovaj način u našem prelepom gradu okupljamo decu iz cele Srbije uz osmehe i pesmu».

Mnogobrojnu publiku koja je došla da vidi Festival «Cvrčak» pozdravio je i zamenik gradonačelnika Smedereva, Bojan Teofilović rečima: «Srce mi je puno što danas vidim ovoliko devojčica i dečaka iz cele Srbije. I kao što Sveto pismo kaže, budite kao deca, i ja danas od roditelja, baka i deka tražim da budemo svi kao deca, jer su ona naše najveće blago i život ne bi imao smisla da nema njih.»

Na 10. Muzičkom festivalu pesmom i igrom su se, pored najmlađih smederevaca, predstavila deca predškolskog uzrasta iz 23 grada širom Srbije. Dodela diploma najboljima planirana je za narednu nedelju.

Izvor: smederevo.org.rs