Odbornici se odrekli dnevnica za lečenje male Maje


10. april 2013. DRUŠTVO – Odbornici Skupštine grada Smedereva, na jučerašnjoj sednici, odrekli su se dnevnica u sklopu humanitarne akcije za lečenje petogodišnje devojčice iz Smedereva Marije Milutinov, obolele od cerebralne paralize.

Za nekoliko operacija matičnih ćelija prevremeno rođene Marije Milutinov potrebno je oko 10.000 evra.

Humanitarnoj akciji za pomoć petogodišnjoj devojčici Mariji Milutinov, oboleloj od cerebralne paralize, priključili su se u nedelju na fudbalskoj utakmici između Smedereva i Crvene zvezde, navijači oba tima i prikupili oko 45.000 dinara.

U sklopu ove humanitarne akcije, najavljena je i pomoć legendarnog hrvatskog rok pevača Dade Topića (ex TIME), koji će održati koncert u Smederevu 20.aprila.

Takođe, učenici Osnovne i Srednje muzičke škole u Smederevu su samoinicijativno održali humanitarni koncert za „Tijanino srce” u subotu u Galeriji savremene umetnosti Smederevo i najavili novi humanitarni koncert, ovog puta za Mariju Milutinov, koji će se održati u istom prostoru u petak, 12. aprila u 18 časova.

“S obzirom da je koncert naišao na dobar odziv, kao i da učenici sa mnogo entuzijazma pristupaju ovoj akciji, odlučili smo da ovakvi koncerti prerastu u neku vrstu stalnih akcija kako bi dali svoj doprinos srećnijem i zdravijem detinjstvu dece kojima je pomoć neophodna” , saopšteno je iz Muzičke škole „Kosta Manojlović”.

Prethodno je Udruženje građana za borbu protiv bolesti zavisnosti „Svitanje” iz Smedereva, u saradnji sa umetnicima i Muzejem u Smederevu, priredilo humanitarnu izložbu “Prijatelji za Mariju Milutinov”, a prihod je namenjen za lečenje male Marije.

Lečenje male Maje već su pomagali bajkeri iz Smedereva, ali i svi oni koji dolaze na godišnja druženja motociklista u Smederevu, pa će tako biti i 19. i 20.aprila u Smederevskoj tvrđavi.

Izvor: smederevo.org.rs