Objavljen konkurs za nagradu “Zmaj Ognjeni Vuk”


20. jul 2011. KULTURA- Međunarodni festival poezije “Smederevska pesnička jesen” i Narodna biblioteka Smederevo raspisali su konkurs za dodelu nagrade “Zmaj Ognjeni Vuk” za najbolju pesničku zbirku objavljenu na srpskom jeziku između dva Sajma poezije u Smederevu.

Sajam poezije najavljuje predstojeći međunarodni pesnički festival “Smederevska pesnička jesen”.

Pravo učešća na konkursu za nagradu “Zmaj Ognejni Vuk” imaju pesnici iz Srbije i srpskog rasejanja koji su objavili zbirku na srpskom jeziku.

Organizatori su naveli da će biti razmatrana samo prva izdanja, a neće biti razmatrane knjige sabranih, izabranih pesama, izbori ili knjige koje su ranije objavljene pod drugim naslovom.

Četiri primerka knjige šalju se na adresu Narodne biblioteke Smederevo, Karađorđeva 5, do 10. septembra. Nagradu čine plaketa i novčani deo, a iznos nije naveden. Nagrada će biti uručena u okviru 42. festivala poezije “Smederevska pesnička jesen”, 17. oktobra 2011. Propozicije konkursa su da urednici pesničkih izdanja imaju tri glasa: jedan za knjigu iz produkcije svoje kuće i dva glasa za izdanja drugih izdavača.

Nagradu “Zmaj Ognjeni Vuk”, koja je ustanovljena pre deset godina, dobili su Srba Ignjatović (2001), Slobodan Rakitić, Dragan Jovanović Danilov, Dragan Lakićević. Manojle Gavrilović, Dragomir Brajković, Miodrag Pavlović, Milica Jeftimijević Lilić, Veroljub Vukašinović i prošle godine Obren Ristić.