Obaveze za finsku halu povećale budžet na četiri milijarde


24. decembar 2013. DRUŠTVO – Odbornici Skupštine Smedereva usvojili su budžet za 2014. godinu koji će iznositi četiri milijarde dinara. Najveća stavka je „zgrade i građevinski objekti“, za šta je planirano 1,312 milijardi dinara.

To je, ustvari, deo obaveza preuzetih prema finskim investitorima za izgradnju hale u kojoj bi 1.500 Smederevaca narednih godina trebalo da proizvodi kablovske sisteme za kamione i automobile.

Opozicija je kritikovala budžet kao neodrživ, pošto je punjenje gradske kase i ove godine bilo na nivou dve trećine, a da je iduća najavljena kao ekonomski teška bar koliko i ova.

Pale su i teške reči, pa je tako opozicija gradonačelnicu dr Jasnu Avramović optužila za govor mržnje nakon što je za neke od njih upotrebila reče „ljudomrsci“.

Tako ih je nazvala pošto su između ostalog kritikovali odluku o kupovini novog automobila, obrazlažući nabavku dotrajalošću starog u kome su, kako je rekla, i ona i prethodni gradonačelnik i predsednik Skupštine, u momentu otkazivanja zbog neispravnosti, bili u situaciji „da poginu na putu“.

Budžet za 2014. je na kraju usvojen sa 53 glas, novoformirane većina naprednjaka SPS-a manjih partija i grupa građana, protiv su bili samo odbornici DS, a uzdržani DSS.

Izvor: Blic