Nušićevi dani: U trci čak dve “Ministarke“


09. april 2014. KULTURA – Na svečanom otvaranju predfestivalskog programa, u kome je učestvovala dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo za 2006. godinu Jelisaveta Seka Sablić, najavljen je repertoar „Nušićevih dana“ u Smederevu. Na festivalu će se, od 11. do 16. aprila, takmičiti šest predstava po izboru selektora Dragane Čolić Biljanovski.

Pozorišna smotra ove godine će biti u znaku 150 godina od rođenja srpskog komediografa, pa će je i otvoriti novi komad Dušana Kovačevića „Rođendan gospodina Nušića“, u režiji Nebojše Bradića.

Na takmičarskom repertoaru su i „Gospođa ministarka“ pozorišta „Boško Buha“ i „Prevaranti“ AVE SERBIA i pozorišta „Slavija“. Omladinsko pozorište „Dadov“ izvešće „Hajduke“, a Beogradsko dramsko pozorište predstavu „Anđeli čuvari“. Poslednja će biti izvedena „Gospođa ministarka“ u izvođenju ansambla SNP iz Novog Sada.

Pored tradicionalnih, ove godine biće uvedeno i jedno novo priznanje. Reč je o nagradi stručnog žirija za najbolje glumačko ostvarenje, koja će nositi ime Miroslav – Buca Mirković, po dugogodišnjem saradniku festivala, preminulom prošle godine.

Izvor: Novosti