Novosađani bez milosti


21. decembar 2011. SPORT – Bez ikakve milosti crveno-beli su odradili posao i, utisak je, zadovoljili oko 200 gledalaca

Vojvodina Srbijagas – Smederevo 93:67 (18:11, 29:20, 22:13, 24:23)

NOVI SAD: Mala sala SPC “Vojvodina”, gledalaca: 200, sudije: Ličina (Zrenjanin), Vučić i Oljačić (Beograd).
VOJVODINA SRBIJAGAS: Kužeta 2 (4 ol, 9 sk), Kesić 2, Marković 12 (3 trojke), Milošević 8, Stojačić 8 (2), Šešlija 2, Kalinić 8 (4 as, 4 ol, 6 sk), Bunić 13, Đumić 4, Dunđerski 14 (7 as), Zeković 13 (5 sk), Vujošević 7.
SMEDEREVO: Šparović, Vranić, Stefanović, Perović 3 (1), Nastić, Vukasović 4, Kostić, Svilar 15 (1), Balaban 19 (4 ol, 11 sk), Jovović 9 (5 sk), Popović 6 (1), Majstorović 11 (1).

Još jedan veliki korak načinili su košarkaši Vojvodijne Srbijagas na putu ka plasmanu u Superligu. Ozbiljnim pristupom, čvrstom igrom u odbrani i efikasnim, povremeno i lepršavim napadom, lider je brzo slomio otpor Smederevaca i prekinuo niz gostiju od četiri pobede zaredom. Bez ikakve milosti crveno-beli su odradili posao i, utisak je, zadovoljili oko 200 gledalaca koji su na Svetog Nikolu ipak došli u malu salu Spensa.
Samo u prvih pet-šest minuta Smederevo je, uglavnom preko rođenog Novosađanina Darka Balabana, uspelo da parira timu trenera Siniše Matića, a onda je sve krenulo u očekivanom pravcu i prednost domaćina konstantno je rasla. Vojvodina Srbijagas je maksimalno koristila sva svoja oružja, nisu gosti znali odakle im preti veća opasnost, pa su njihov koš pogađali Slobodan Dunđerski, Duško Bunić, kapiten Radovan Marković, Nikola Kalinić, pa Dragan Zeković, Strahinja Milošević, Bogić Vujošević… Jednostavno, Novosađani su delovali sigurno i precizno, a imali su i mnogo dužu klupu. Na drugoj strani samo je Balaban uspevao da im parira, a tek u nastavku pridružili su mu se Vojin Svilar i Đorđe Majstorović, ali bilo je to nedovoljno da se Smederevci upuste u iole ravnopravniju bitku.
Siniša Matić je iskoristio priliku da u igru uvede sve košarkaše koji su bili u zapisniku, a oni su to iskoristili da se, svi do jednog, upišu među strelce.
Vredi zabeležiti da je posle nekoliko godina prvu utakmicu u dresu Vojvodine Srbijagas pred Novosađanima odigrao Strahinja Milošević. Jedino je šteta što je ovaj susret igran na Svetog Nikolu i što mu nije prisustvovao veći broj gledalaca, jer imalo je šta da se vidi.

Izvor: dnevnik.rs