Novo vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom


17. jul 2013. DRUŠTVO – Grad Smederevo je obezbedio vozilo posebne namene za prevoz osoba sa invaliditetom.

Novi mini autobus (Peugeot Boxer), koji će koristiti socijalno humanitarne organizacije sa teritorije grada Smedereva, medijima je predstavila gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović.

„Nabavkom vozila, Grad Smederevo pokazuje da brine o socijalno-humanitarnim organizacijama i osobama sa invaliditetom. Na zadovoljstvo svih korisnika, obezbedili smo ovaj autobus sredstvima Grada u iznosu od 3.000.000,00 dinara, a Republika, odnosno nadležno ministarstvo je učestvovalo sa 1.000.000,00 dinara”, izjavila je gradonačelnica.

Ona je naglasila da će ovaj autobus, koji je danas stigao u Smederevo, biti na usluzi svim socijalno-humanitarnim organizacijama, osobama sa invaliditetom za njihova putovanja i dodala da će Grad imati dvostruku korist.

„Organizacije i osobe sa invaliditetom će moći na jedan konforniji način da putuju, a sredstva sa razdela budžeta za rad ovih organizacija biće usmerena na neke druge njihove aktivnosti”, istakla je gradonačelnica.

Vozilo posebne namene za prevoz osoba sa invaliditetom registrovano je za 15 putnika i vozača. Postoji mogućnost brze demontaže pet sedišta u srednjem redu, kako bi pomoću hidraulične rampe na zadnjim vratima, mogla da se transportuju 3 kolica za osobe sa invaliditetom, sa atestiranim sigurnosnim pojasevima.

Izvor: smederevo.org.rs