Novica Petrović i Jelena Rajković pobednici četvrtog kola šeste Smederevske lige u streljaštvu


12. mart 2014. SPORT – Novica Petrović i Jelena Rajković pobednici su četvrtog kola šeste Smederevske lige u streljaštvu, koje održano sinoć na smederevskom strelištu. Ovo dvoje takmičara iz ekipa „Kore Mig“ i Železara vode i u generalnom plasmanu lige. Petrović je pucao 183 kruga, koliko je imao i Borivoje Provčin iz ekipe Prijatelji Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine (skraćeno Prijatelji NSGNM), ali sa slabijom drugom serijom. Treći je ponovo Dragan Florić iz Želvoza sa 177 krugova, koliko je imao i Vladimir Perišić iz ekipe „Ekvilibrijum“, ali sa slabijom poslednjom serijom. Kod dama sa puškom druga je bila Marija Aničić iz ekipe Prijatelji NSGNM sa 173 kruga i ona je druga i u generalnom plasmanu lige. Treća je Milena Kitić iz ekipe Internacionalna policijska asocijacija (skraćeno IPA) sa 170 krugova i boljom drugom serijom od Marine Vasić iz Železare. Kitićeva je treća i u generalnom plasmanu, a Vasićeva četvrta. U muškoj konkurenciji u ovom kolu nastupila su 22 strelca, a u ženskoj 16 takmičarki.

Do kraja lige pucaju se još tri kola. Za generalni plasman boduje se pet najboljih rezultata, a za plasman u finale lige i treći Smederevski kup računaju se svih sedam kola. Prvo četvoro strelaca i kod muškaraca i kod žena obezbedili su, sada već sigurno, plasman u finale, ali se velika borba vodi za preostala četiri mesta. Kod muškaraca siguran finalista je Goran Nikolčević iz Ekvilibrijuma, za sada četvrti, sedam krugova manje ima Saša Ilić iz ekipe „Kore Mig“ na petom mestu, a za preostala mesta u finalu bore se Goran Maričić iz Zdravstvenog centra „Sveti Luka“, Uroš Dimitrijević i Pavle Marković iz Ekvilibrijuma, a blizu ovoj osmorci su i deveti Filip Sitaš iz „Heroj Srbe“, deseti Dejan Adamović iz Železare i jedanaesti Vladimir Perišić iz Ekvilibrijuma. U ženskoj konkurenciji peta je Vesna Nešić iz ZC „Sveti Luka“, šesta Ljiljana Adžić iz ekipe Prijatelji NSGNM, sedma Snežana Milovanović iz ekipe IPA, osma Tatjana Đorđević iz ZC „Sveti Luka“, a blizu finala su i Jelena Tasić iz ekipe Prijatelji NSGNM na devetom mestu i Marija Branković iz „Heroj Srbe“ na desetom mestu.

Što se ekipnih rezultata tiče prenosimo rezultate koji nisu još konačni, jer neke ekipe nisu bile kompletne u ovom kolu. Zbog toga i nismo u mogućnosti da izvestimo o rezultatima u generalnom ekipnom plasmanu. Predstavljamo vam rezultate prve tri ekipe kod muškaraca i žena u trećem kolu koji su konačni.

Ekipa Ekvilibrijum, nikako da opravda svoj naziv, odnosno osećaj psihičke i fizičke ravnoteže, pa je ponovo napravila pogrešan izbor rezervnog strelca. Njihova rezerva u ovom kolu Pavle Marković, imao je rezultat deset krugova veći od člana ekipe Uroša Dimitrijevića. Uz standardnog Nikolčevića sa 175 krugova i odličnog Perišića sa 177 krugova, ipak su imali najbolji ekipni rezultat od 517 krugova u ovom kolu. Najmlađa ekipa „Heroj Srbe“ (Filip Sitaš, Marko Lazić i Igor Cvetković) imala je 496 krugova, a ekipa Železare (Dejan Adamović, Dušan Dragić i Dragomir Jeremić) 491 krug. Ekipa ZC „Sveti Luka“ (Goran Maričić, Miodrag Maksimović i Željko Ilić) imala je 407 krugova. Ekipe koje važe za favorite „Kore Mig“ i muška ekipa Prijatelji NSGNM nisu bile kompletne u ovom kolu i njihovi takmičari pucaće naknadno, tako da će doći i do izmene konačnih rezultata.

U ženskoj konkurenciji ekipa Prijatelji NSGNM (Marija Aničić, Ljiljana Adžić i Jelena Tasić) je prva sa 501 krugom, druga je ekipa Železare (Marina Vasić, Vinka Cvetković Vasić i Jelena Rajković) sa 487 krugova, a treća ekipa IPA (Milena Kitić, Snežana Milovanović, Jelena Kocić) sa 474 kruga. Četvrta je najmlađa ekipa „Heroj Srbe“ (Marija Branković, Jovana Bajčić i Ana Aleksić) sa 428 krugova. Nekompletna u ovom kolu bila je ekipa ZC „Sveti Luka“, pa će, kao i kod muškaraca, njihova takmičarka naknadno nastupiti. Ipak, već sada se vide favoriti za osvajanje prvih mesta i kod muškaraca i kod žena, a to su ekipe „Kore Mig“ i ženska ekipa Prijatelji NSGNM. Za preostala dva mesta na postolju vodiće se prilično ravnopravna borba.

Peto kolo šeste Smederevske lige u streljaštvu, u organizaciji Streljačke družine „Smederevo“ i Streljačkog kluba „Heroj Srba“ pucaće se 4. aprila.

Pre toga, u četvrtak 13. aprila na strelištu u Smederevu održaće se Gradsko prvenstvo u streljaštvu za osnovne i srednje škole na kome će nastupiti više od 60 strelaca iz Smedereva. Ovo je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Republičko školsko prvenstvo koje će se takođe održati na našem strelištu u aprilu. Školsko takmičenje organizuje Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje, a tehnički organizator takmičenja je Streljačka družina „Smederevo“. Takmičenje počinje u 17 časova.