Novi trener u Smederevu pred Zvezdu


05. april 2013. SPORT – Poslednjeplasirani tim Jelen Superlige, ekipa Smedereva dobila je novog trenera uoči gostovanja Crvene zvezde, Ljubomira Ristovskog.

Posle poraza u Kragujevcu, 14. u tekućoj sezoni, Upravni odbor “oklopnika” odlučio je da smeni Miloša Velebita, najmlađen trenera u JSL, i spas pronađe u Ristovskom.

Nekadašnji trener somborskog Radničkog, Inđije, Veternika, Proletera, Spartaka, Vojvodine i Novog Pazara, neće imati zadatak da Smederevo spasi ispadanja u Prvu ligu Srbije, već da ga ekspresno vrati u Superligu.

“Očekujem da Ristovski napravi sportski pomak. Ako ispadnemo, verujem da će on do kraja sezone stvoriti tim koji će naredne godine uspeti da se vrati u Super ligu, jer je Smederevu i mesto u najvišem rangu takmičenja”, istakao je predsednik Smedereva Žarko Pavlović.

Posle 21 kola u JSL Smederevo ima samo devet bodova, 11 manje od Hajduka i Donjeg Srema koji su najbliži od ekipa iz sigurne zone.

“Očekivali smo da će Velebit na osnovu rezultata podneti ostavku i zatražiti sporazumni raskid ugovora. Nažalost, to se nije dogodilo i morali smo da mu uručimo otkaz. Moram da priznam da sam zbog toga pomalo razočaran, jer mislim da je mnogo ranije trebalo da se sam odluči na takav potez, što bi bio i moralni čin”, istakao je Pavlović.

Promocija Ljubomira Ristovskog, novog šefa struke Oklopnika, zakazana je za petak, a debitovaće protiv Crvene zvezde u nedelju na svom terenu.

Izvor. B92, zurnal.rs