Novi menadžment Železare će povećati proizvodnju i izvoz


19. mart 2015. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Holandska kompanija “HPK inženjering”, koja će upravljati Železarom Smederevo, povećaće proizvodnju i izvoz čeličane i podići njenu konkurentnost na evropskom tržištu, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata Siniša Prelić.

“Očekujemo da će ova kompanija da poveća proizvodnju Železare što će dovesti do stabilnijeg poslovanja i izlaska iz negativnog salda, a u određenom momentu i početak profitabilnog poslovanja”, rekao je Prelić Tanjugu istakavši da će uz to zaposleni dobiti i povećanje plate.

On je kazao da su pojedini članovi novog menadžmenta već poznati, kao i da je “HPK Inženjering” ozbiljna kompanija sa ljudima iz sveta biznisa, koji vrlo dobro znaju da plasiraju proizvode.

“Verujem da će biti onako kako je rečeno u pregovorima sa njima i kada smo razmatrali njihove predloge, odnosno da će Železara vrlo brzo da postane ozbiljnija i konkurentnija firma na evropskom tržištu čelika”, rekao je Prelić.

Glavni aduti holandske kompanije prilikom izbora upravljača Železare su plan povećanja proizvodnje i smanjenje troškova, zatim nabavka sirovina po povoljnim uslovima i dobre cene za naše proizvode, a naročito za toplo valjane trake, objašnjava Prelić.

Mora se, kaže, pokrenuta i druga visoka peć u Železari, a potrebne su i nove investicije.

Železara će, dodao je, kao i do sada imati kvalitetne proizvode.