Nove – stare demokrate


21. mart 2013. DRUŠTVO – Na neposrednim izborima 17, marta Demokratska stranka izabrala je novo rukovodstvo. Novi predsednik Gradskog odbora te stranke u Smederevu, voljom većine članstva, je dr Ivan Stevanović . Za njega je glasao 721 član ove partije, dok je njegov protivkandidat Perica Đorđević, dobio 520 glasova. Od 1989 ukupno upisanih članova u birački spisak, glasalo je 1260 demokrata što je 63,3 posto. Demokrate su svoje rukovodstvo birale na deset biračkih mesta, tri u gradu i sedam u selima. Nevažećih listića bilo je 18.

Od pedeset kandidata na dve suprotstavljene liste za stalni saziv Gradskog odbora, izabrano je 25 članova i to svi sa liste koju je predložio dr Ivan Stevanović.To su : Bojan Teofilović, dr Anđelka Arsenijevic, Jovica Vujovic, Biljana Anđelković, dr Vesna Jeremic Dragojević, Jasmina Vojinović, Vladimir Miletić, Verica Živanović, Zoran Zdravković, Marija Marković, Jadranka Lazarević, Predrag Milošević, Ivica Jovanović, Nevena Ćirković, Svetlana Jakovljević, Stefan Simić, Ivan P Stevanović, Damnjan Stajić,Nenad Zdarvković, Zoran Trivan, Goran Živković, Irena Kunić, Vukica Milojević, Mirko Pribić i Nebojša Tadić.

Ovo je, ukratko, epilog unutarstranačkih izbora među smederevskim demokratama. Borba dve struje koja mesecima tinja u lokalnom odboru, kulminirala je u finišu kampanje za izbore u stranci.Nakon međusobnih optužbi oko lobiranja članova i toka kampanje, demokrate su ponovo sele za isti sto. Ovoga puta zbog objave zvaničnih rezultata.Pala su i čestitanja među, do juče „ ljutim“ protivnicima.

Iskreno čestitam Ivanu Stevanoviću na izboru.Od mene će uvek imati podršku u borbi protiv ličnih interesa i sujeta u našoj stranci kao i u promovisanju vrednih i obrazovanih ljudi na vodeće pozicije. Izbore sam izgubio, ali sam uspeo u svojoj osnovnoj nameri da probudim uspavanu i učmalu stranku. Nadam se da će novo rukovodstvo iskoristiti ovo buđenje kako bi je ojačalo, uspravilo i dovelo na poziciju koju ona zaslužuje, napisao je Perica Đorđević na svom fejsbuk profilu.

Izvor: Naše Novine