Nove knjige u biblioteci


22. januar 2016. KULTURA – Izvor: Naše novine – Narodna Biblioteka Smederevo je na prošlogodišnjem Sajmu knjiga, na osnovu ponude izdvojila nove naslove koje će ponuditi korisnicima. Ukupno je planirano da se nabavi 726 naslova ili 1081 knjiga.

Zbog zakonskih procedura, kao i ograničenih sredstava od 280.000 dinara, postupak nabavke tada je podeljen u dve etape. Prva je realizovana, čime je na police najstarije ustanove kulture u našem gradu stigla 341 knjiga.

Primera radi, na Pozajmnom su dostupni „Abadonova kapija“ Džejmsa S. A. Korija, „Drugi krug“ Svetislava Basare i Miljenka Jergovića, „Oklopno srce“ koje potpisuje Ju Nesbe, zatim Pračetov „Akrepski obred“, dok su za Dečije odeljenje kupljena izdanja Čarobne knjige, Odiseje, Lagune…

Na Naučnom će studente ubuduće čekati „Interna medicina“ grupe autora, a za potrebe Odeljenja strane knjige nabavljeno je 111 knjiga na engleskom i ruskom. Kada je reč o drugom delu nabavke, za to je potrebno raspisivanje tendera i naravno – sredstva koja će, ukoliko se dogodi da u skorije vreme budžeta ne stigne novac za te namene, u narednim nedeljama eventualno biti obezbeđena na osnovu prihoda od članarine za 2016. godinu.

Planirano je da tim novcem bude nabavljeno još 740 knjiga.