Nova saobraćajna signalizacija na „crnim tačkama“


18. decembar 2013. DRUŠTVO – Na Petrijevskoj i Kolarskoj petlji, koje su prepoznate kao „crne tačke”, u toku je postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije, u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju.

„Na ovaj način realizujemo Zaključak Skupštine grada Smedereva, jer smo najveći broj saobraćajnih nezgoda prošle godine imali upravo na ovom mestu, a taj trend je nastavljen i u ovoj godini”, rekao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Smedereva, Goran Krčmarević.

Postavljena signalizacija presvučena je reflektujućom folijom Diamond Grade i garancija na ovu vrstu signalizacije je 12 godina.

„Vertikalna signalizacija koju danas postavljamo treba vozačima da stvori utisak kapije. Na osnovu refleksije sa paralelno postavljenih znakova stvara se vizuelni efekat i upozorenje da se sa sporednog puta vozači uključuju na zaobilaznicu, kako bi prilagodili brzinu”, objasnio je Krčmarević

Signalizacija se postavlja sa obe strane Petrijevske ulice ka obilaznici, što će biti urađeno i u Kolarskoj ulici.

Krčmarević je apelovao na nesavesne građane da ne uklanjaju ovu signalizaciju, neophodnu iz bezbednosnih razloga za sve učesnike u saobraćaju na pomenutim „crnim” tačkama.

U saobraćajnim nesrećama na ovoj petlji, kojih je ove godine bilo 12 i prošle 13, smrtno je stradalo 9 osoba, a 14 je teško povređeno.

Ukoliko budu obezbeđena sredstva, dodao je Krčmarević, već sledeće godine biće izgrađen kružni tok.

Izvor: smederevo.org.rs