Nova generacija – budućnost Grada Smedereva


22. januar 2013. DRUŠTVO – Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović i predsednik Skupštine grada Branče Stojanović danas su se u Gradskoj upravi sastali sa pomoćnicom ministra sporta i omladine Republike Srbije Snežanom Klašnjom.

Povod njenog boravka u Smederevu bila je prezentacija radova polaznika „Nove generacije“ u organizaciji Mreže kreativne omladine EIDOS.

Tom prilikom gradonačelnici dr Jasni Avramović i pomoćnici ministra sporta i omladine Republike Srbije Snežani Klašnji uručene su zahvalnice za podršku projekata mladih u Smederevu.

„Ja sam danas sretan gradonačelnik jer Smederevo ima ovakvu omladinu. Zato Grad daje maksimalnu podršku ovakvim aktivnostima i ne postoji projekat koji je do sada perezentovan, a da nije dobio podršku lokalne samouprave i to će se nastaviti i u budućnosti. Prepoznali smo kvalitet svega što vi radite u vašem entuzijazmu, ljubavi prema Smederevu i vašoj želji da na lep način promovišete svoj grad“ rekla je gradonačelnica dr Jasna Avramović predstavnicima kreativne smederevske omladine. „Smatram da je vršnjačka edukacija najbolji način informisanja mladih i dobra prilika da se oni uključe u kreativne programe kako bi na najbolji moguči način doprineli razvoju svog grada.“ – istakla je gradonačelnica Smedereva.

Šesnaestoro volontera Kancelarije za mlade danas su postali vlasnici sertifikata za doprinos u radu, kreativnost i uticaj u unapređenju stanja u lokalnoj zajednici, koje im je u ime Grada uručila gradonačelnica dr Jasna Avramović.

Izvor: smederevo.org.rs