Noću ulazili u pošte i iznosili kase od 400 kg


20. jul 2016. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Tri osobe uhapšene su zbog pljački više filijala Pošte Srbije u selima u okolini Smedereva čime je to preduzeće oštećeno za više od pet miliona dinara.

U saopštenju policije je navedeno da su uhapšeni M.L. (38), J. M. (26) i M. M. (31), iz okoline Požarevca i njima je određeno policijsko zadržavanje.

Osnovano se sumnja da su uhapšeni pripadali petočlanoj organizovanoj grupi čija su preostala dva člana već u pritvoru u Požarevcu zbog drugih krivičnih dela.

Osumnjičeni se terete da su u proteklih nekoliko meseci, u noćnim satima, do objekata Pošte Srbije dolazili putničkim vozilom “folksvagen pasat karavan” inostranih registarskih oznaka, pajserima provaljivali ulazna vrata i kolicima iznosili metalne kase sa novcem, teške i do 400 kilograma.

Sumnja se da su kase automobilom odvozili nekoliko kilometara dalje, obično do neke njive udaljene od naseljenog mesta, izbacivali ih iz vozila, razvaljivali čekićem i uzimali novac, nakon čega bi ih polili benzinom i zapalili.

Materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih dela za sada se procenjuje na više od pet miliona dinara.