Nikolić: Ukrajinci zainteresovani za Železaru


27. jul 2013. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je jedan ukrajinski partner zainteresovan da, pod uslovima koji se dogovore sa Vladom Srbije, uđe u Železaru Smederevo.

Nikolić je, posle razgovora sa predsednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem, prilikom obeležavanja 1025. godišnjice od kako je Rusija primila hrišćanstvo, rekao da će ukrajinska strana u narednih nekoliko meseci sprovesti monitoring u smederevskom kombinatu kako bi ustanovila stvarno stanje.

“Prilikom Janukovičeve posete Srbije (početkom juna) dogovorili smo ekonomsku saradnju dve zemlje i sada smo razgovorali o tome šta je u međuvremenu urađeno, a posedno o tome da li možemo da oživimo Metalurški kombinat u Smederevu… Postoji zainteresovanost i mogućnost da ukrajinski partner uđe u kombinat pod uslolovima koji se dogovore sa Vladom Srbije”, rekao je Nikolić Tanjugu.

Najavljujući monitoring ukrajinskog partnera u Železari Smederevo, Nikolić je izrazio očekivanje da će, kada taj proces bude završen, za nekoliko meseci, razgovor sa Ukrajincima biti povoljno završen.

Delegacija Srbije, predvođena predsednikom Nikolićem, prisustvovala je danas u ukrajinskoj prestonici Kijevu obeležavanju 1.025 godina otkako su Rusi primili hrišćanstvo.

U delegaciji Srbije, koja je juče doputovala u Kijev, su i savetnici predsednika Srbije, Marko Ðurić i Jasmina Mitrović Marić, kao i srpski ambasador u Ukrajini Rade Bulatović.