Nesrećni Nešić umro dan uoči zakazanog pregleda


07. jun 2012. HRONIKA – Izvor: Blic/FoNet – Veslački reprezentativac Srbije Nemanja Nešić, koji je u sredu u 24. godini usred treninga u Smederevu po svoj prilici imao srčani udar od kog je preminuo, trebalo je da u četvrtak bude na pregledu.

Nešić je bio jedan od kandidata za učešće na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, no tragedija koja se desila zavila je u crno ne samo veslački sport, već i srpski olimpijski pokret.

“Nemanja Nešić je u novembru obavio poslednji pregled, a u međuvremenu je imao i uobičajena medicinska testiranja za sportiste. Trebalo je da danas, u četvrtak, bude na novom pregledu…”, rekao je na promociji predstojećeg Olimpijskog dana predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac, izrazivši pritom saučešće Nešićevoj porodici.

Smrt mlade nade srpskog veslanja šesta je ovogodišnja tragedija u svetu sporta.

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Smederevu Dragoslav Milanović izdao je nalog da se izvrši obdukcija i da se urade odgovarajuće toksikološke analize, kako bi se utvrdio uzrok smrti veslača Nemanje Nešića, rečeno je FoNetu u ovom sudu i potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

“Za sada nemamo informacije šta je razlog smrti mladića. Istražni sudija je dao nalod da se izvrši obdukcija i kad stigne taj nalaz, znaćemo šta je razlog i kako ćemo se dalje ponašati”, izjavio je agenciji FoNet viši javni tužilac Dragan Lopušina.

Prema njegovim rečima, obdukcija je obavljena, a uzeti su i toksikološki nalazi i prosleđeni Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

Obdukciju je obavio doktor Ljubiša Božić iz Nacionalnog kriminalistickog centra MUP Srbije, a rezultati će biti poznati za dvadesetak dana, potvrđeno je FoNetu u Policijskoj upravi u Smederevu.

Komemoracija povodom iznenadne smrti smederevskog sportiste, prema rečima predsednika UO Veslačkog kluba Smederevo, Dragoljuba Paunovića, biće održana u petak u 10 časova u sali Skupštine grada, a sahrana će se obaviti istog dana na Novom groblju u 13.30 časova.