Nataliji Tasić i Veljku Iliću drugi Smederevski kup


19. maj 2015. SPORT – Pobednici drugog Smederevskog kupa za učenike osnovnih škola, u sjajnim mečevima, su Natalija Tasić i Veljko Ilić. Iva Jovanović i Ivan David, posle velike borbe, morali su da se zadovolje drugim mestima, a za bronzane medalje izborili su se Tijana Dimitrijević i Nemanja Adamović. Ovim takmičenjem završena je sezona vazdušnog oružja u Smederevu, a već je startovala malokalibarska sezona koja će trajati do kraja jeseni.

Sa odličnih 182 kruga u finalu, Natalija Tasić je odnela svoju drugu titulu na Smederevskom kupu za učenike osnovnih škola. Ona je pobedila i u kategoriji mlađih pionirki u drugoj Smederevskoj ligi. Sa dva kruga manje Iva Jovanović, pobednica druge lige u konkurenciji starijih pionirki, morala je da se zadovolji drugim mestom. Obe su učenice Osnovne škole „Doktor Jovan Cvijić“ i članovi Streljačke družine „Smederevo“ koja je ekipni državni vicešampion ove godine i dve godine zaredom šampion države na Školskom prvenstvu u streljaštvu u kategoriji pionirki. Treća članica ove trofejne ekipe Jovana Lazić bila je šesta na kupu i druga starija pionirka u ligi. Za treće mesto, kao i u ligi starijih pionirki, izborila se Tijana Dimitrijević iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 153 kruga. Četvrto, peto i osmo mesto zauzele su učenice škole „Dimitrije Davidović“: Snežana Jovanović, Anja Vasiljević i Nataša Đokić, a Nevena Đorđević iz škole „Branislav Nušić“ bila je sedma.

Veljko Ilić, učenik završnog razreda škole „Sveti Sava“, koji je lane bio drugi, sa 175 krugova u finalnom gađanju, osvojio je svoju prvu titulu na Smederevskom kupu i objedinio duplu krunu iz lige, gde je takođe bio prvi u konkurenciji starijih pionira. On je trijumfovao sa krugom prednosti ispred Ivana Davida iz škole „Branislav Nušić“, kome je u ligi medalja izmakla za krug. Bronzanu medalju osvojio je Nemanja Adamović, učenik škole „Dositej Obradović“ sa 156 krugova. Četvrti je bio najbolji mlađi pionir druge lige, Nemanja Živojinović iz škole „Jovan Jovanović Zmaj“, peti Luka Jevtić, učenik škole „Dositej Obradović“, treći u konkurenciji starijih pionira druge lige. Šesto i sedmo mesto zauzeli su učenici škole „Dimitrije Davidović“ Ivo Barjaktarević i Uroš Ćorović, a osmo Miloš Nikolić iz „Dositejeve“ škole.

U finalu drugog Smederevskog kupa gađalo je po osam najboljih pionirki i pionira na osnovu generalnog plasmana iz mlađe i starije kategorije druge Smederevske lige učenika osnovnih škola. Takmičenje je održano na Strelištu u Sportskoj hali Smederevu, u nedelju 17. maja, u prisustvu polaznika Škole streljaštva, strelaca, streljačkih radnika Streljačke družine „Smederevo“ i roditelja mladih strelaca. Glavni sudija finala bila je Jelena Tasić, mete je ocenjivao Milutin Jovanović, kompjuterska obrada rezultata Siniša Radanočević, a Boban Marinković je još jedanput pokazao svoje voditeljsko umeće komentarišući finalna gađanja. Medalje, pehare i diplome polaznicima Škole streljaštva Streljačke družina „Smederevo“, koji su uspešno završili, prvi, osnovni nivo uručivali su Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije i Smedereva i upravnog odbora Streljačke družine „Smederevo“, Milutin Jovanović, predsednik Sudijske komisije i Jelena Tasić, predsednik Stručne komisije Streljačke družine „Smederevo“ i Novica Petrović, najtrofejniji strelac družine, koji je između ostalog, uručio poseban pehar Nataliji Tasić, koja je u poslednjem kolu lige pucala rekord od 190 krugova, koji je ujedno postao i rekord Strelišta u Smederevu.