Nameštena utakmica Partizan – Smederevo?


U emisiji “Reakcija – Nepromenjena pravila igre”, emitovanoj u ponedeljak na TV B92, navodi se da je utakmica Partizan – Smederevo (5:3) nameštena, kao i da je napad na Vladimira Stojkovića naručio Dejan Stojanović Keka.

Emisija Televizije B92, “Reakcija – Nepromenjena pravila igre”, ponovo je podigla prašinu u srpskom fudbalu, baš kao što je to nekada činila i serija emisija “Insajder – Pravila igre”.

Ovog puta, u epizodi emitovanoj u ponedeljak, 27. decembra, istraživana je zaleđina “Slučaja Đenova”, a između ostalog, govorilo se i o tome zbog čega je prvenstveni susret između Partizana i Smedereva povučen sa kladionica.

“Sve što se desilo bilo u interesu Dejana Stojanovića Keke i narko bosa Darka Šarića, koje je policija označila kao organizatore, a kojima je u interesu Srbija u izolacija. U tom smislu trebalo je organizovati haos…”, pročitano je u navedenoj emisiji i dodato da “B92 sastaje da je Stojanović, predvodnik Novobeogradskog klana, menadžer jednom broju fudbalera”.

Navedeno je i da je “njegov igrač bio i Vladimir Stojković”, a da je “napad na njega izazvan, jer je golman reprezentacije navodno promenio klub bez konsultacija sa Kekom”.

Tim povodom, na stranicama Sportskog žurnala od srede, 29. decembra, oglasio je se i golman Stojković koji je najavio tužbu protiv B92.

“Objavljeno je kako pokušaj linča na mene, pre utakmice u Đenovi, nisu organizovali navijači Crvene zvezde, nego Dejan Stojanović Keka, da bi posle deset minuta bilo rečeno kako je taj čovek moj i menadžer Dejana Milovanovića. Pošto obe informacije nemaju dodirnih tačaka sa istinom, pomenuti navodi će morati da se dokazuju pred nadležnim organima”, rekao je Stojković i dodao da su njegove transfere do sada realizovali menadžeri koji su dobro poznati srpskoj javnosti i da za to ima i dokumentovano:

“Sa Marakane u francuski Nant odveo me Milan Ćalasan, posao sa holandskim Viteseom završio je Ranko Stojić, prelazak u portugalski Sporting zaključio je moj brat Vladan Stojković, odlasku u Hetafe kumovao je Zoran Stojadinović, za šestomesečni odlazak u Vigan pobrinuo se Ian Anderson, da bi poslednji posao, dolazak iz Lisabona u Partizan zaključio ponovo Zoran Stojadinović. Svi ugovori su overeni, u svakom trenutku mogu da se provere i baš me zanima kako će oni koji o meni plasiraju laži da dokažu da mi je menadžer bio neko drugi”, rekao je Stojković.

“U emisiji se govorilo i o suđenju i pojedinim utakmicama, zašto je duel Partizana i Smedereva povučen iz ponuda pojedinih kladionica zbog nečije namere da uplati 20 hiljada evra na “7+ golova” u tom duelu. Ko štiti huligane, i zašto najavljena borba protiv nepravilnosti u srpskom fudbalu još uvek nije počela?”, piše na sajtu B92.