Najprecizniji Novica Petrović i Jelena Tasić


16. mart 2018. SPORT – U četvrtom kolu desete Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom Novica Petrović sa 189 krugova ponovo je bio najbolji. Za dva kruga nadmašio je Aleksandra Matića iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“. Borivoje Provčin je bio treći sa 186 krugova. Petrović nastupa za ekipu „Juteksa“, a Provčin za „Kore Mig“. U ovom kolu ekipno je pobedio tim „Kore Mig“ sa 548 krugova, „Juteks“ je bio drugi sa 540 krugova, a treća, kao i u prethodna tri kola, muška ekipa SK „Aranđelovac“ ovoga puta sa 535 krugova. U četvrtom kolu pojedinačno su se takmičila 24 strelca, a ekipno je bilo 7 timova.

Kod seniorki, prvo mesto osvojila je članica tima „New Press“, Jelena Tasić sa 186 krugova, a drugo mesto su podelile aranđelovčanke Milica Čorlija i Nevena Janković sa po 174 kruga i istim serijama. Treće mesto je zauzela Marija Aničić („New Press“) sa 170 krugova. Ekipno je u ovom kolu pobeda pripala timu „New Pressa“ sa 525 krugova, „Aranđelovac“ je bio drugi sa 498 krugova. Kao i u prethodnim kolima, treće mesto je zauzela ženska ekipa SK „Heroj Srba“ sa 160 krugova. Nastupilo je 7 seniorki pojedinačno i 3 ekipe.

Posle tri kola u generalnom plasmanu u vrhu tabele su: Novica Petrović (757), Borivoje Provčin (740) i Aleksandar Matić (718). Ekipno: „Kore Mig“ imaju 27 bodova, „Juteks“ dva manje, treći je „Aranđelovac“ sa 20 bodova. Kod seniorki u vrhu tabele su: Nevena Janković (687), Milica Čorlija (680) i Nevena Đorđević iz „Heroj Srbe“ (661). Ekipno „New Press“ i „Aranđelovac“ su izjednačeni sa po 10 bodova, a ženski tim „Heroj Srba“ je treći sa 4 boda.
Do kraja lige ostala su još tri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati po osam najboljih seniora i osam najboljih seniorki.

Peto kolo po rasporedu održaće se 23. marta.