Nagrađeni učenici generacije


03. jul 2014. DRUŠTVO – U Skupštini grada Smedereva u sredu su dodeljene nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Podunavskog i Braničevskog upravnog okruga za 2013/2014. godinu.

Nagrade su primila 103 učenika, a uručili su ih Miroslav Stamenković, načelnik za školske uprave u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ognjen Radulović, predstavnik Politike a.d.

Učenike je, nakon uvodnog obraćanja načelnika Školske uprave Požarevac, Vesne Zdravković, pozdravio zamenik gradonačelnika Smedereva, Bojan Teofilović.

„Čestitam roditeljima i nastavnicima na velikom uspehu, želim da pre svega budete dobri ljudi, a vašu karijeru voleo bih da nastavite u Srbiji i pomognete razvoj naše zemlje, na njenom putu modernizacije”, poručio je Teofilović.

Predsednik Skupštine grada Smedereva, Branče Stojanović, đacima je poželeo da ovo bude samo početak za sve buduće nagrade koje će dobijati tokom daljeg školovanja.

„Vi ste svetionici, najbolji među svojim generacijama. Sa željom da nastavite sa uspehom, pozdravljam vas u ime 70 odbornika Skupštine grada Smedereva”, rekao je Stojanović.

Načelnik za školske uprave u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Miroslav Stamenković, pozdravio je najbolje đake, njihove nastavnike i roditelje, izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalne saradnje sa Politikom a.d. i istakao da ove godine Srbija ima 1.764 učenika generacije.

Predstavnik Politike, Ognjen Radulović, istakao je da je ovo najlepša akcija u kojoj učestvuje najstarija domaća medijska kuća i poručio učenicima generacije da su oni naša budućnost i „ono što će sutra biti Srbija”.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Politika a.d. već petu godinu nagrađuju učenike generacije u osnovnim i srednjim školama u ova dva upravna okruga, ali i u celoj Srbiji.

Tradicionalno, učenici su darivani zbirkom od 25 kovanica sa likovima državnika, naučnika, svetitelja i umetnika koji su u srpskoj istoriji ostavili neizbrisiv trag i knjigom sa biografijama srpskih velikana.

Učenike generacije proglašava nastavničko veće škole na osnovu njihovog uspeha, vladanja i postignuća na takmičenjima, a ovom akcijom se promovišu vrednosti obrazovanja i pokazuje kako je najbolji put do uspeha – znanje.

Svečanosti uručivanja priznanja najboljim učenicima prisustvovao je i načelnik Braničevskog upravnog okruga, Aleksandar Đokić.

Izvor: smederevo.org.rs