Nagrada “Zlatni trag” niškom piscu Milošu Petkoviću


15. mart 2018. KULTURA – Izvor: Južne vestiMladi niški pisac Miloš Petković, poznat po trilogiji “Perunov hroničar”, dobitnik je nagrade “Zlatni trag” za 2018. godinu, koju dodeljuje Umetnički klub “Raskovnik” iz Smedereva za izuzetan doprinos književnosti i ostavljanje dubokog poetskog traga u Srbiji i regionu.

Klub “Raskovnik” ovu nagradu dodeljuje po šesti put, a priznanje daju za, kako navode, ostavljene poetske tragove na mnogobrojnim susretima širom Srbije, Balkana, Evrope…

Petković je prvonagrađeni, a “Srebrni trag” pripao je Ivanu Gaćini iz Zadra, dok je “Bronzanim tragom” nagrađena Milena Drpa iz Modriče.

Ovo je nagrada i za moj grad Niš, za žanr kojim se bavim i za sve što je vezano za tradiciju našeg naroda, a što ja promovišem kroz svoje pisanje. Nagrada je za mene svojevrsni vetar u leđa, obavezuje da u budućnosti budem još bolji – kaže Petković.

Nagrada će mladom niškom piscu biti uručena 17. marta na međunarodnoj književnoj manifestaciji “Despotova zakletva” u Centu za kulturu grada Smedereva.