Muzička smotra slepih Srbije u Smederevu


26. novembar 2012. DRUŠTVO – Savez slepih Srbije i Gradska organizacija slepih u Smederevu organizovali su u petak 23. Muzičku smotru slepih i slabovidih umetnika Srbije, uz učešće Narodnog orkestra RTS-a i afirmisanih interpretatora.

Muzička smotra slepih i slabovidih umetnika Srbije održana je u smederevskom Centru za kulturu, a u takmičarskom delu nastupilo je 15 učesnika u konkurenciji narodne, instrumentalne i zabavne muzike, a manifestaciju je prigodnim rečima otvorila član Gradskog veća resorno zadužena za rad i socijalnu politiku Ljiljana Životić Živanović.

U zabavnom delu pobedila je Katarina Kostić iz Leskovca sa pesmom „Zavisna“, od instrumentalista najbolji je bio Zdenko Klinko iz Beograda sa „Bucinim kolom“ na harmonici, dok je u konkurenciji narodne muzike prvo mesto osvojio Ivica Glavić iz Zrenjanina sa pesmom „Moj behare“.

Na smotri je, pored takmičara, nastupilo nekoliko afirmisanih slepih pevača, a sve učesnike je pratio Narodni orkestar Radio-televizije Srbije Branimira Đokića, pod upravom Siniše Vićentijevića.

„Ova manifestacije je bila uspešna naročito zbog smederevske publike, koja je prisustvom i podrškom potvrdila ljudsku solidarnost sa našom populacijom i iskreno se na tome zahvaljujem“, rekao je pored ostalog predsednik Saveza slepih Srbije, Milan Stošić.

Predstavnici Saveza slepih Srbije i Gradske organizacije slepih Smederevo uručili su najuspešnijim učesnicima prigodne nagrade i poklone.

Izvor: smederevo.org.rs