Mladić koga su probili šipkom i dalje u komi


05. jun 2016. HRONIKA – Izvor: Blic – Branko Vučetić (23), koji je divljački prebijen u dvorištu OŠ “Sveti Sava” u Smederevu, i dalje je u komi, ali su mu, kažu u KC Srbije, vitalni organi stabilni. Pretučen je i Dušan Bogićević (26), veslački reprezentativac i osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, koji je po svemu sudeći Vučetića spasao sigurne smrti.

Na Vučetića su u ponedeljak ujutru u dvorištu škole nasrnula sedmorica napadača i metalnom šipkom su mu probili leđa, usled čega su mu stradali slezina, bubreg i pluća.

Policija je u četvrtak uhapsila M. S. (27), M. Č. (30) i D. G. (33) koji se terete za pokušaj ubistva, N. D. (28) i D. Č. (27) koji se sumnjiče za nanošenje teških povreda, i M. D. (26) i D. A. (19) protiv kojih je podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje. Uhapšeni M. S. već ima policijski dosije i on je posle brutalnog prebijanja dvojice mladića pobegao iz Smedereva, ali ga je policija našla i uhapsila u Kruševcu. Kao motiv za obračun nezvanično se pominje spor oko devojke.

Bogićević, koji je lakše povređen, juče je za “Blic” rekao da samo želi da što pre zaboravi agoniju od ponedeljka.

Očevidac tuče kaže za “Blic” da je tog jutra sa roditeljima izašao iz kuće kad su čuli galamu u školskom dvorištu. Čim ih je ugledao, jedan napadač im je doviknuo: “Dođite ovamo da vam j… mater”. Tada je, priča naš sagovornik, njegov otac, inače policajac, ušao u kuću po značku i pištolj. Zapretio je da će pucati jer su mladića koji je ležao bez svesti i dalje krvnički tukli. Tek tada su napadači ustuknuli. Uskoro je stigla Hitna pomoć koja je zbrinula povređene, ali i policija koja je uzela izjave svedoka.

Dušan Bogićević je nedelju dana pre jezivog događaja u školskom dvorištu u Smederevu, u Lucernu na kvalifikacionoj regati za Olimpijske igre u Riju branio boje Srbije u četvercu bez kormilara. Zauzeli su peto mesto u repesažu, a samo su prva četiri vodila u finale.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest