Mladi socijalisti iz Smedereva ne daju Suzanu


09. februar 2015. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Savet Socijalističke omladine Smedereva uputio je predsedniku partije Ivici Dačiću pismo moleći ga da ne prihvati ostavku predsednice Gradskog odbora SPS u Smederevu Suzane Spasojević.

Predsednica Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u ostavci, i poslanik u Skupštini Srbije, Suzana Spasojević, posle mesec dana od reizbora, podnela je ostavku na funkciju u SPS krajem decembra zbog “neslaganja sa načinom ponašanja i ophodjenja gradonačelnice Jasne Avramović” i pokušaja da Gradsko veće, odnosno gradonačelnica (SNS) “kadrira u ime SPS”.

“Istina je da sam na Devetoj izbornoj konferenciji, koja je održana pre mesec dana, velikom većinom glasova ponovo izabrana na mesto predsednika gradske organizacije i zbog tog poverenja delegata i kompletnog članstva mi je bilo i najteže da podnesem ostavku”, rekla je agenciji Beta posle ostavke 25. decembra Suzana Spasojević.

“Savet socijalističke omladine Smedereva formiran je 2011. godine, kao rezultat ideje tada novoizabrane predsednice Suzane Spasojević da bi mladi trebalo aktivno da učestvuju u kreiranju društvenog života i da svojom idejom i energijom pomognu u realizaciji svih programskih ciljeva naše partije”, pišu mladi socijalisti predsedniku SPS.

“Od tog trenutka broj aktivnih članova Saveta socijalističke omladine Smedereva uvećao se deset puta, postali smo najsnažnija, najorganizovanija i najbrojnija omladina u gradu, a rezultat je da medju našim članovima imamo najmladjeg direktora jedne ustanove u gradu, najmladjeg člana Gradskog veća i potpredsednika Gradskog odbora SPS Smederevo, na koje smo izuzetno ponosni, jer u teškim uslovima odlično obavljaju svoj posao”, poručili su Dačiću.

Moleći Dačića da ne prihvati ostavku Suzane Spasojević, mladi su poručili da bi ih podrškom “dodatno obavezao da budu brojniji, snažniji i spremniji na izazove koji ih očekuju”.

Spasojević je rekla agenciji Beta da je gestom mladih socijalista “obradovana, iznenadjena, raznežena” i da joj je, kada je izabrana 2011. “bio prioritet da se partija podmladjuje, reorganizuje i reformiše”.