“Mladi smederevski Reporter” traži saradnike


04. avgust 2013. KULTURA – Mislite da imate šta da kažete, odnosno napišete, da to radite dobro i verujete da će drugi želeti da čitaju vaše tekstove? ”Mladi smederevski Reporter” traži upravo takve mlade ljude koji bi hteli da se priključe redakciji web magazina.

”Mladi smederevski Reporter” je prvi pravi društveno angažovani omladinski smederevski mesečnik/bilten, koji je pokrenulo ”Kulturno nasleđe grada Smedereva”, kao odgovor na potrebu da se na jednom mestu objedine sve relevantne informacije iz oblasti umetnosti i kulture.

Novina obiluje: angažovanim kolumnama, recenzijama (muzičkih, filmskih i književnih ostvarenja) objektivnim tekstovima, intervjuima, rubrikama, novostima, kritikama, top listama.

Reporter obrađuje: sveže, škatljive, popularne, iritirajuće, zanimljive, socijalne, društvene, omladinske teme – bez cenzure.

Mesečnik je jedan od retkih koji neguje objektivnost.

Brojevi mesečnika „Mladi smederevski Reporter” biće besplatni i dostupni svima. Prvi broj izlazi u oktobru.

Možeš da se prijaviš ako:
– te zanima omladinska politika i angažovanje mladih – želiš da utičeš na okolinu i društvo. Pokažeš problem svoje lokalne zajednice i žitelja u njemu. Želiš da se boriš protiv diskriminacije

– voliš prirodu i želiš da je očuvaš. Želiš da utičeš na zaštitu životne sredine i edukuješ o ekologiji

– želiš da iskažeš svoj stav o kulturi

– voliš istraživačko novinarstvo i želiš da intervjuišeš kompetentne ljude iz svere muzike, umetnosti, kulture, obrazovanja, javnog života

– želiš da najavljuješ ili predstaviš neko dešavanje

– imaš pogled o bilo kojoj temi društveno angažovanog karaktera – piši

Za prijavljivanje potrebno je da pošaljete vašu kratku biografiju i da naglasite za koju rubriku se prijavljujete i to sve pošaljete na i-mejl adresu smederevski.reporter@gmail.com sa naznakom „Prijava za poziciju dopisnika”.

Prvi broj izlazi u oktobru.