Mislili da su gejevi, pa ih pretukli


12. septembar 2012. HRONIKA – Izvor: Abgencija Beta – Smederevska policija odredila je zadržavanje petorici mladića iz tog grada zbog toga što su pretukli jednog Beograđanina i jednog Kraljevčanina zato što su mislili da su pripadnici LGBT populacije

Policija je saopštila da su Mario M. (23), Nemanja M. (20), Slobodan S. (23), Lazar R. (19) i Aleksandar J. (22) osumnjičeni da su, u noći između 3. i 4. septembra, u strogom centru grada, posle kraće rasprave pretukli dvojicu mladića iz Beograda i Kraljeva.

“Povod za raspravu i tuču bilo je uverenje napadača da su dvojica mladića pripadnici gej populacije”, navela je policija u saopštenju.

U tuči je N. K. (22) iz Beograda zadobio teške, a S. M. (23) iz Kraljeva lake telesne povrede. Osumnjičeni će posle isteka policijskog zadržavanja biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Gej strejt alijansa (GSA) je saopštila da veoma zadovoljna radom policije na ovom slučaju.

“GSA smatra da se jedino profesionalnošću u radu policije i drugih nadležnih organa može stati na put nasilju i diskriminaciji i poslati jasna poruka da su svi građani jednaki pred zakonom. Na ovaj način se jača poverenje LGBT osoba i svih drugih građana u rad policije a građani se ohrabruju da slučajeve nasilja prijavljuju policiji”, saopštila je GSA.