Ministarka primila kjokušinkai reprezentaciju Japana


08. decembar 2012. SPORT – Ministarka omladine i sporta Alisa Marić priredila je prijem za predstavnike Kjokušinkai karate reprezentacije Japana i Srbije, kome je prisustvovao i Ambasador carevine Japan Tošio Cunozaki.

Povod za prijem u Ministarstvu omladine i sporta je juniorsko Evropsko prvenstvo, koje se održava u Smederevu, uz učešće 240 takmičara iz 17 zemalja, a finalni deo manifestacije odigraće 8. decembra u novoj dvorani u Smederevu.

Pored takmičara iz Japana, gosti ministarke Marić bili su i tim menadžer selekcije zemlje “izlazećeg sunca” Kentaro Tanaka, inače aktuelni šampion Japana i kategorijski svetski prvak, a ispred Svetske federacije Shihan Katshushito Gorai, supervizor Evropskog prvenstva za juniore u Srbiji, član internacionalnog komiteta IKO, direktor IKO Internacional department-a i prvi čovek Kjokušinkai federacije SAD.

Ispred Kjokušinkai saveza Srbije prisutni su bili Žarko Petković, predsednik saveza i Milan Perić, selektor, a ispred Ministarstva omladine i sporta u prijateljskom razgovoru učestvovao je i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov.

Ministarka Marić i ambasador Cunozaki su konstatovali da između Srbije i Japana postoji dobra sportska i državna saradnja i sa zadovoljstvom su istakli prijateljstvo i simpatije koje postoje između dva naroda.

Održavanje Evropskog prvenstva prate edukativni seminari i sudijski seminar, a 9. decembra biće održan javni čas pod rukovodstvom uvaženih gostiju iz Japana, kao i ispit za dobijanje visokih zavanja u Kjokušinkai sportu. U okviru Evropskog prvenstva održaće se meč Srbije i Japana gde će se sastati Miloš Miljković i Juta Takahaši i Saša Stošić -Juta Savamura, i to će biti poslednji mečevi na ovom elitnom takmičenju.

Izvor: sportal.rs